• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 5 Μαΐου 2026, 13:52
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Άλλαξε το στυλ και η μυρωδιά της Γερμανίας λόγω των πολλών μεταναστών

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
21 Ιουνίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο, επέκρινε σήμερα τις αλλαγές που έχει προκαλέσει, κατά τη γνώμη του, η μαζική μετανάστευση στη Γερμανία «η οποία δεν μοιάζει πια» με αυτό που ήταν παλιότερα.

«Αν τη συγκρίνω με τη χώρα όπως ήταν πριν από δέκα χρόνια, το ύφος δεν είναι το ίδιο, η μυρωδιά δεν είναι ίδια», δήλωσε μιλώντας στο ουγγρικό ραδιόφωνο.

Ο εθνικιστής πρωθυπουργός, γνωστός για τις αντιμεταναστευτικές του απόψεις, πρόκειται να συναντηθεί το απόγευμα με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Την Τετάρτη το βράδυ οι δύο ηγέτες παρακολούθησαν στη Στουτγάρδη τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ουγγαρίας και της Γερμανίας στο πλαίσιο του Euro 2024. Λίγο νωρίτερα ο Όρμπαν είχε συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης, τον Φρανκ Νόπερ, και τον Βίνφριντ Κρέτσμαν πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βάδης- Βυρτεμβέργης.

Ο Όρμπαν κατήγγειλε σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η χώρα έχει αλλάξει εντελώς, με «εκατοντάδες χιλιάδες» μετανάστες οι οποίοι επωφελήθηκαν, όπως δήλωσε, από την πρόσφατη χαλάρωση των όρων για την απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας.

Η Γερμανία, που στο παρελθόν ήταν γνωστή «για τον εργατικό λαό της» και «την τάξη της», είναι πλέον «ένας χρωματιστός και πολυπολιτισμικός κόσμος», γεγονός που έχει «διάφορες επιπτώσεις» στην κοινωνία, σχολίασε.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του που έκλεισε την πόρτα στους μετανάστες το 2015 και για το γεγονός ότι η Ουγγαρία παραμένει «ένα νησάκι ειρήνης», αντίθετα με τη Γερμανία η οποία είχε υποδεχθεί τότε σχεδόν ένα εκατομμύριο μετανάστες.

Υπό την προτροπή του Όρμπαν, που βρίσκεται στην πρωθυπουργία από το 2010, οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης έστησαν φράκτες στα σύνορά τους και έθεσαν περιορισμούς στον αριθμό των αιτήσεων για παροχή ασύλου που μπορούν να υποβληθούν στις πρεσβείες τους στο εξωτερικό. Παράλληλα αρνούνται να συμμετάσχουν στον μηχανισμό αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ.

Για την πολιτική αυτή η Ουγγαρία έχει καταδικαστεί επανειλημμένα από το Δικαστήριο της ΕΕ, πιο πρόσφατα στα μέσα Ιουνίου όταν της επιβλήθηκε πρόστιμο ρεκόρ 200 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο μπροστά στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, λόγω της δημογραφικής πτώσης, η Ουγγαρία έχει αναγκαστεί να επιστρατεύσει εργάτες από το εξωτερικό.

Στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών ο αριθμός των ξένων εργατών – που προέρχονται κυρίως από την Ασία– διπλασιάστηκε περνώντας από τις 35.000 στις αρχές του 2019 στις 78.000 τον Μάρτιο του 2024, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δεν έχει καμία σχέση με τη μετανάστευση, δεν μένουν μακροπρόθεσμα στη χώρα», είχε τονίσει πέρυσι ο Γκεργκέλι Γκούλιας προσωπάρχης του Όρμπαν.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Δεν είναι δυνατόν ίδια προϊόντα να πωλούνται σε διαφορετικές τιμές σε μια ενιαία αγορά ζημιώνοντας τους καταναλωτές

Next Post

Το θράσος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, είναι αδιανόητο

Next Post

Το θράσος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, είναι αδιανόητο

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.