• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2026, 14:54
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Έντονες αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
31 Μαρτίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απαγόρευση από την ισραηλινή αστυνομία της πρόσβασης του Λατίνου Πατριάρχη Ιεροσολύμων στον ναό του Παναγίου Τάφου για να χοροστατήσει στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναφέρει οτι η εντολή δόθηκε για «λόγους ασφαλείας» και ότι «δεν υπήρχε κακόβουλη πρόθεση».

“Σήμερα, λόγω της ιδιαίτερης ανησυχίας για την ασφάλειά του, η αστυνομία της Ιερουσαλήμ εμπόδισε τον Λατίνο Πατριάρχη καρδινάλιο Πιτσαμπάλα, να χοροστατήσει στη λειτουργία στον ναό του Παναγίου Τάφου. Δεν υπήρχε απολύτως καμιά κακόβουλη πρόθεση, μόνο η ανησυχία να διασφαλιστεί η προστασία του”, έγραψε στην πλατφόρμα Χ το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

“Ωστόσο, δεδομένου ότι αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα για τους χριστιανούς ανά τον κόσμο, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας επεξεργάζονται ένα σχέδιο ώστε να επιτραπεί στους θρησκευτικούς αξιωματούχους να προσευχηθούν (στον ναό του Παναγίου Τάφου) τις ερχόμενες ημέρες”, πρόσθεσε.

 

Today, out of special concern for his safety, Jerusalem police prevented the Latin Patriarch Cardinal Pizzaballa from holding mass this morning at the Church of the Holy Sepulchre. Again, there was no malicious intent whatsoever, only concern for his safety and that of his party.

— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) March 29, 2026

Ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων καρδινάλιος Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα και ο επικεφαλής των Φραγκισκανών στους Αγίους Τόπους, πατέρας Φραντσέσκο Ιέλπο, εμποδίστηκαν σήμερα από την ισραηλινή αστυνομία να εισέλθουν στην εκκλησία, μια κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αγανάκτηση στο εξωτερικό.

Στην έναρξη της επίθεσης του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του Ιράν την 28η Φεβρουαρίου, οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν τις μεγάλες συναθροίσεις, συμπεριλαμβάνοντας τις συγκεντρώσεις των πιστών στις συναγωγές, στις εκκλησίες και στα τζαμιά, κυρίως στο Τέμενος Αλ Άκσα –τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ– κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους, και περιόρισαν τις δημόσιες συγκεντρώσεις σε περίπου 50 άτομα.

Η αστυνομία αιτιολόγησε την απόφασή της αυτή δηλώνοντας ότι η διάταξη της Παλιάς Πόλης και των ιερών τόπων αποτελεί “μια σύνθετη περιοχή” που δεν καθιστά δυνατή την πρόσβαση γρήγορα της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών σε περίπτωση επίθεσης, με συνέπεια να τίθεται πραγματικός κίνδυνος για τη ζωή των ανθρώπων”.

Μακρόν: Ανησυχητική απόφαση

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα, με μήνυμά του στην πλατφόρμα Χ, την πλήρη υποστήριξή του στον Λατίνο (Ρωμαιοκαθολικό) Πατριάρχη Ιεροσολύμων και στους χριστιανούς των Αγίων Τόπων έναντι της απόφασης της ισραηλινής αστυνομίας να απαγορεύσει την τέλεση της λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογραμμίζει ότι η απόφαση της ισραηλινής αστυνομίας έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ανησυχητικών αποφάσεών της που παραβιάζουν το καθεστώς των Αγίων Τόπων.

 

J’apporte mon plein soutien au patriarche latin de Jérusalem et aux chrétiens de Terre Sainte, empêchés de célébrer la messe des Rameaux au Saint-Sépulcre.

Je condamne cette décision de la police israélienne, qui s’ajoute à la multiplication préoccupante des violations…

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) March 29, 2026

Μελόνι: «Προσβολή»

«Προσβολή όχι μόνο για τους πιστούς, αλλά και για κάθε κοινότητα που αναγνωρίζει τη θρησκευτική ελευθερία» χαρακτήρισε το περιστατικό η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι,





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Κληρονόμος εκατομμυρίων πυροβόλησε και σκότωσε την 48χρονη σύντροφό του

Next Post

«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να διακηρύξει και να διασφαλίσει την πολιτική και προγραμματική του αυτονομία»

Next Post

«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να διακηρύξει και να διασφαλίσει την πολιτική και προγραμματική του αυτονομία»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.