• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2026, 14:20
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Έρευνα για διαφθορά και υπεξαίρεση σε βάρος του πρώην προέδρου, Βέρνερ Χόιερ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
25 Ιουνίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόιερ, βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας για διαφθορά και κατάχρηση επιρροής, καθώς και για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ, καταγγελίες που ο 72χρονος Χόιερ χαρακτήρισε παράλογες.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO), η οποία διερευνά υποθέσεις κατάχρησης κονδυλίων της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα το άνοιγμα της έρευνας, λέγοντας ότι η ΕΤΕπ, το δανειοδοτικό σκέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδέχθηκε το αίτημα της EPPO να άρει την ασυλία δύο πρώην εργαζομένων της και να διεξάγει έρευνα στα γραφεία της.

Ο Χόιερ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της ΕΤΕπ μεταξύ 2012 και 2023, δεν κατονομάστηκε από το γραφείο του εισαγγελέα, αλλά ο ίδιος προχώρησε σε δήλωση μέσω των δικηγόρων του γνωστοποιώντας ότι είναι ένας από αυτούς που ερευνώνται.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η έρευνα αφορά μια αποζημίωση που καταβλήθηκε σε άλλον εργαζόμενο της ΕΤΕπ, την οποία είχε υπογράψει όταν ήταν πρόεδρος μετά από «σύσταση του αρμόδιου τμήματος και του Γενικού Γραμματέα της ΕΤΕπ».

«Οι ισχυρισμοί εναντίον μου είναι εντελώς παράλογοι και αβάσιμοι», είπε ο Χόιερ, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και ζήτησε από την ΕΤΕπ να κάνει το ίδιο.

Ένας εκπρόσωπος της ΕΤΕπ δήλωσε: «Θα συνεργαστούμε πλήρως με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για αυτό το θέμα, όπως απαιτείται», αλλά δεν σχολίασε τις τρέχουσες εξωτερικές έρευνες.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

«Η παρακαταθήκη του είναι εδώ, χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να την ακολουθήσουμε»

Next Post

Ζευγάρι στρατιωτικών συνελήφθη μετά από άγριο καυγά – Ξύλο και αλληλομηνύσεις

Next Post

Ζευγάρι στρατιωτικών συνελήφθη μετά από άγριο καυγά – Ξύλο και αλληλομηνύσεις

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.