• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2026, 9:09
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Διάσκεψη για την Ουκρανία

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
20 Ιουνίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών διαψεύδει δημοσιεύματα ότι υπήρξε επίσημη διμερής συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία, το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου, στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας.

Ο ίδιος επισημαίνει επίσης ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις από τις διοργανώτριες χώρες της διάσκεψης, την Ελβετία και την Ουκρανία, γιατί υπήρχε η υπογραφή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην κοινή διακήρυξη μετά το πέρας της συνόδου.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ως απάντηση σε σχετικά δημοσιεύματα, ο εκπρόσωπός του τουρκικού ΥΠΕΞ Οντζού Κετσελί αποφεύγει τη χρήση του όρου «οικουμενικό» και «οικουμενικός» στον τίτλο του Πατριαρχείου και του Πατριάρχη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τα δημοσιεύματα ότι το «Ρωμαίικο Πατριαρχείο του Φαναρίου» συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία στις 15-16 Ιουνίου 2024 υπό καθεστώς κράτους και ότι ο υπουργός μας είχε επίσημη διμερή συνάντηση με τον «Ρωμιό Πατριάρχη του Φαναρίου Βαρθολομαίο» στο περιθώριο της Συνόδου δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης σημειώνεται ότι όσον αφορά στους ισχυρισμούς ότι το όνομα του Πατριαρχείου προστέθηκε ως υπογράφων στην κοινή διακήρυξη που υιοθετήθηκε και κοινοποιήθηκε στο τέλος της διάσκεψης, «ζητήθηκαν εξηγήσεις από τους διοργανωτές της Συνόδου, την Ελβετία και την Ουκρανία». Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα: «Εξάλλου, είναι προφανές ότι δεν υπήρξε οιαδήποτε αλλαγή στην κρατική μας πολιτική όσον αφορά τη θέση του «Ρωμαίικου Πατριαρχείου του Φαναρίου».



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Θεοχαρόπουλος για απομάκρυνσή του: Φαίνεται ότι ο κ. Κασσελάκης μού έχει μια… αδυναμία

Next Post

Δουδωνής στον Realfm 97,8: Βιάστηκαν κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Next Post

Δουδωνής στον Realfm 97,8: Βιάστηκαν κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.