• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, 0:29
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

«Αν τα οχήματα δεν απομακρυνθούν, θα τα συντρίψω»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
21 Αυγούστου 2023
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο δήμαρχος Περγάμου, Μπουλέντ Μπεμπέκ με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο, στην Πράσινη Γραμμή με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ.

Μιλώντας στην Yeni Safak ο Μπεμπέκ περιέγραψε τις συνομιλίες που υπήρξαν πριν σημειωθούν τα επεισόδια στο χωριό Πύλα, ενώ από τα λόγια του φαίνεται πως ο ίδιος έδωσε εντολή για την επίθεση στους Κυανόκρανους.

«Στις 17 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι, η ομάδα οδοποιίας μας έφτασε στο σημείο. Μπήκαμε στην ενδιάμεση ζώνη. Δεν είχαμε πολλά προβλήματα εκείνη την ημέρα. Μόνο η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ είχε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας. Το επόμενο πρωί στις 05:00, πήγαμε στο πιο κρίσιμο σημείο, στην περιοχή Ονεβλέρ, με 22 οχήματα. Ήμασταν 7 αστυνομικοί, εγώ και οι σωματοφύλακές μου. Οι δυνάμεις του ΟΗΕ ήρθαν με μια ομάδα 40-45 ατόμων», τόνισε ο Μπεμπέκ και συνέχισε λέγοντας:

«Πιθανότατα νόμιζαν ότι θα φοβηθούμε και θα κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αλλά χτίσαμε ένα ανθρώπινο τείχος. Ο υπεύθυνος για όσα έγιναν ήταν ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην περιοχή. Μας είπε απειλητικά: «Πρόεδρε, αυτό είναι ελληνικό έδαφος. Φύγετε αμέσως από αυτό το μέρος», είπε. Κι εγώ του είπα: «Φύγετε εσείς από εδώ, αυτό είναι τουρκικό έδαφος, αν κάνετε έστω και ένα βήμα, θα κάνω ό, τι είναι απαραίτητο». Και έμειναν εκεί».

Yiğitler-Pile yolu projesinde KKTC güçleri ve BM arasında gerginlik yaşandı pic.twitter.com/GP0jma85K8

— kibrishakikat (@kibrishakikat) August 18, 2023

«Βρίσκονται υπό τις διαταγές των Ελλήνων»

«Η ένταση ξεκίνησε εκείνη την ημέρα. Εμείς απωθήσαμε τις δυνάμεις του ΟΗΕ χρησιμοποιώντας σχετική δύναμη. Δεν υπήρξαν μάχες ή σωματικές επιθέσεις. Είχα κάνει τις προειδοποιήσεις μου από πριν και είχα πει: «Αν αυτά τα οχήματα δεν απομακρυνθούν, θα τα συντρίψω». Όταν είδα πως δεν αποχωρούσαν, έδωσα οδηγίες στις δυνάμεις μας και στους χειριστές των σκαπανέων, λέγοντας: «Τα πάντα στο δρόμο θα καθαριστούν, τίποτα δεν θα μείνει από τα εργαλεία και τον εξοπλισμό τους». Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν αποστολή να αποτρέψουν την κατασκευή δρόμων ή να θέσουν φράγματα.

Είναι παρατηρητές εδώ, η αποστολή της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ είναι να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Αλλά αυτοί βρίσκονται υπό τις διαταγές των Ελλήνων. Ενεργούν σύμφωνα με τις οδηγίες της ελληνικής κυβέρνησης. Το παλιό σύστημα έχει πλέον εκλείψει. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε ένα βήμα πίσω, αυτός ο δρόμος θα γίνει. Το Ειρηνευτικό Σώμα το αποδέχτηκε και αυτό. Είμαι ακόμα εδώ, η ένταση έχει χαλαρώσει. Οι εργασίες στον δρόμο συνεχίζονται. Πήραν το μάθημά τους», δήλωσε ο Μουλέντ Μπεμπέκ.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Σε ποιες περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά απαγορεύεται η κυκλοφορία

Next Post

Συνετρίβη στη Σελήνη το ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25

Next Post

Συνετρίβη στη Σελήνη το ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.