• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 4 Ιουλίου 2026, 20:23
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Απέπλευσε η φρεγάτα «Ύδρα» για την Ερυθρά Θάλασσα

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
27 Φεβρουαρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Απέπλευσε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας, από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η φρεγάτα «Ύδρα» που θα συμμετάσχει, στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρώτος προορισμός θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρύ της ταξίδι επί τρεις μήνες για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων», συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από την χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στην Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδα».

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ πριν τον απόπλου για την Ερυθρά Θάλασσα. Πηγή: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας βρέθηκε στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, αμέσως μετά την τυπική επικύρωση του ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να συναντηθεί με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της φρεγάτας.

«Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να συμπηχθεί ισχυρός αμυντικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ στην οποία συμμετέχετε είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση που έχει οργανώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ιστορία της» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας προς το πλήρωμα του πλοίου.

Ο Νίκος Δένδιας στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Ο Νίκος Δένδιας στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Πηγή: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής δυνάμεων, ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, εντός της Ουκρανίας

Next Post

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Υπέρ του Κασσελάκη η Νίνα Κασιμάτη

Next Post

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Υπέρ του Κασσελάκη η Νίνα Κασιμάτη

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.