Αυστραλία: Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες σε σύγκρουση ελικοπτέρων στον αέρα – Βίντεο | ενότητες, κόσμος


Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν και τρεις δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή έπειτα από την σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στον αέρα κοντά στο θεματικό πάρκο Sea World στην Αυστραλία. 

Τρομοκρατημένοι τουρίστες παρακολουθούσαν τη στιγμή της σύγκρουσης.

Τα συντρίμμια έπεσαν πάνω από το Broadwater στη Χρυσή Ακτή πριν το ένα ελικόπτερο πέσει σε μια αμμουδιά περίπου στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα τη Δευτέρα.

Εκτός από τους τρεις επιβάτες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, υπάρχουν ακόμη τέσσερις τραυματίες με πιο ελαφρά τραύματα.

Το ένα ελικόπτερο προσγειωνόταν και το άλλο απογειωνόταν όταν ήρθαν σε επαφή με αποτέλεσμα το ένα να προσκρούσει στο έδαφος και το δεύτερο να καταφέρει να προσγειωθεί.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών κλήθηκαν να μεταβούν στο σημείο του δυστυχήματος, κοντά στο θεματικό πάρκο Sea World περίπου στις 14:00 τοπική ώρα, όπως είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Γκάρι Γουόρελ, επιθεωρητής της αστυνομίας του Κουίνσλαντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τη σύγκρουση τα δύο ελικόπτερα πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση.

“Ως αποτέλεσμα αυτού, τέσσερις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους”, είπε.

Η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η Έμα Μπερτς, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε: «Απ’ ό,τι είδαμε ο ένας απογειωνόταν, ο άλλος προσγειωνόταν. Χτύπησαν ο ένας τον άλλον».

«Ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος ακριβώς μέσα από το τουριστικό πάρκο Μπρόντγουοτερ και στη συνέχεια το βουητό, καθώς αυτός που έχασε τον έλεγχο χτύπησε στο νερό. Ήταν απλά απαίσιο. Όλοι είναι σε σοκ» πρόσθεσε.





Πηγή

www.real.gr

Next Post