Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον ηγούμενο της Μονής Οσίου Αββακούμ – Η στιγμή που γεμίζουν μύρο τον σταυρό


Στη δημοσιότητα έρχεται αποκαλυπτικό βίντεο το οποίο  καταγράφει τον ηγούμενο της Μονής Οσίου Αββακούμ Νεκτάριο και μοναχούς τη στιγμή που παρασκευάζουν τον μύρο στην περιοχή Φτερικούδι της Κύπρου.

Το βίντεο ντοκουμέντο δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» και αποτυπώνει τη στιγμή της απάτης. Ειδικότερα, στα πλάνα καταγράφεται ο τρόπος με τον οποίοι οι μοναχοί έβαζαν τον μύρο στο σταυρό, μιλώντας για «θαύματα» και πείθοντας τους πιστούς να προσκυνήσουν στη συγκεκριμένη Mονή ενισχύοντάς την οικονομικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι πιστοί άφηναν τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Στο βίντεο ακούγονται και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που είχαν οι μοναχοί μεταξύ τους: «Έλα πιάσε το μύρο και γύρε το μέχρι να κολυμπώσει», αναφέρουν, μεταξύ άλλων. Σε κάποια στιγμή φαίνεται ο μοναχός Αββακούμ να κρατά το δοχείο με το κοκτέιλ που ετοιμάστηκε και το κουνά για να ανακατευθεί το μίγμα. Στο πλαίσιο της ετοιμασίας του σταυρού, ακούγεται ο Νεκτάριος να δίνει οδηγίες στον Αββακούμ να βάλει αρκετό «μύρο» στον σταυρό μέχρι να «κολυμπώσει».

Σύμφωνα με την καταγγελία που ξεκίνησε τις αποκαλύψεις για τη εν λόγω Μονή, συχνά συνέβαιναν «θαύματα» με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο οδηγώντας χιλιάδες ευκολόπιστους στο Μοναστήρι.

Πηγή

www.real.gr

Next Post