Ένας 52χρονος Βραζιλιάνος αλεξιπτωτιστής πλαγίας, έχασε τη ζωή του όταν το αλεξίπτωτό του δίπλωσε στον αέρα, οδηγώντας τον σε πτώση από ύψος άνω των 180 μέτρων.
Το δυστύχημα έγινε στην ορεινή περιοχή Timbé do Sul, νοτιοδυτικά του Σάο Πάολο στην Βραζιλία, και καταγράφηκε σε ένα βίντεο-σοκ.
Στο υλικό που δημοσιεύτηκε από την Daily Mail, ο Ρικάρντο Στεκανέλα φαίνεται έτοιμος να απογειωθεί από την κορυφή ενός βουνού. Αρχικά, «γλιστρά» ομαλά στον αέρα, πραγματοποιώντας μια αριστερή και στη συνέχεια μια δεξιά στροφή.
Ωστόσο, περίπου 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, το αλεξίπτωτό του φαίνεται να διπλώνει στη μέση, με αποτέλεσμα να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα προς το έδαφος.
Η κάμερα στρέφεται απότομα αλλού, ενώ η γυναίκα που καταγράφει το βίντεο ακούγεται να φωνάζει: «Θεέ μου!».
Λίγο αργότερα ξεκινά να τρέχει, πριν το βίντεο διακοπεί απότομα.
Οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν περίπου στις 13:40 τοπική ώρα την Κυριακή και έφτασαν στο σημείο, όπου βρήκαν τον Στεκανέλα με πολλαπλά κρίσιμα τραύματα.
Διαπιστώθηκε ο θάνατός του επιτόπου, ενώ εκτιμάται ότι έχασε ακαριαία τη ζωή του λόγω της σφοδρότητας της πτώσης.
Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η ανάσυρση της σορού του έγινε με τη χρήση σχοινιών και ιμάντων από ελικόπτερο.
Η αστυνομία περισυνέλεξε κομμάτια από το αλεξίπτωτο, στη δασική περιοχή κοντά στο σημείο της συντριβής, τα οποία θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.
Πηγή
www.enikos.gr