Βρετανία: «Πιθανό να αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία» λόγω της Όμικρον, λένε επιστημονικοί σύμβουλοι | ενότητες, κόσμος


Related Posts

Επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης ανακοίνωσαν πως είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μολύνονται καθημερινά από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι πιθανό να αυξηθούν.

«Προς το παρόν οι αριθμοί που παρατηρούνται στις λοιμώξεις από την Όμικρον ασθενών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανόν περίπου το ένα δέκατο του πραγματικού αριθμού, γιατί τα δεδομένα καθυστερούν στις αναφορές των νοσοκομείων», δήλωσε η Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης στα πρακτικά της συνεδρίασης της 16ης Δεκεμβρίου.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο έδειξαν ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον έφτασαν τα 24.968 έως τις 20.00 ώρα Ελλάδας της 17ης Δεκεμβρίου, αυξημένα κατά 10.000 κρούσματα σε 24 ώρες.

Χωρίς τη λήψη περαιτέρω μέτρων προκειμένου να επιβραδύνουμε τη διασπορά της Covid-19 «η μοντελοποίηση δείχνει μια κορύφωση με τουλάχιστον 3.000 εισαγωγές ημερησίως στα νοσοκομεία στην Αγγλία», σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Δημοφιλή Νέα