• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2026, 4:15
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Γαλλία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών από Σεπτέμβριο

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
26 Ιανουαρίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Η Γαλλία προχωρά στην απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 15 ετών, με στόχο να τεθεί σε εφαρμογή από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, εφόσον εγκριθεί το νομοσχέδιο, αναφέρει η Le Parisien.

«Αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα», δήλωσε ο Γκαμπριέλ Ατάλ, πρόεδρος του κόμματος «Αναγέννηση» (Renaissance) στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στον σταθμό RTL, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση «για τους νέους λογαριασμούς που θα δημιουργηθούν» θα τεθεί σε ισχύ «από την 1η Σεπτεμβρίου», όπως ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Το νομοσχέδιο που προτείνεται από τους βουλευτές του Renaissance θα εξεταστεί από τις 4 μ.μ. τοπική ώρα Γαλλίας σήμερα Δευτέρα, και εκτός απροόπτων αναμένεται να λάβει το πράσινο φως από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πριν προωθηθεί στη Γερουσία.

Η εξέτασή του στη Γερουσία προβλέπεται για τα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Ατάλ, ο οποίος πιστεύει ότι ο νόμος μπορεί να υιοθετηθεί μέσα σε έναν μήνα.

«Οι πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων θα έχουν προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου για να απενεργοποιήσουν υπάρχοντες λογαριασμούς που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες», πρόσθεσε.

«Αυτή είναι μια μάχη που δίνω εδώ και δύο χρόνια και μισό (…) για να προστατεύσουμε τους νέους μας, τα παιδιά μας, για να παλέψουμε κατά του σχολικού εκφοβισμού», υπενθύμισε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι επιθυμεί η κυβέρνησή του να επισπεύσει τη διαδικασία ώστε η απαγόρευση των κοινωνικών δικτύων για παιδιά κάτω των 15 ετών να τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο, στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το Σάββατο το βράδυ ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFMTV, ο Μακρόν ανέφερε ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκινήσει fast-track διαδικασία ώστε η προτεινόμενη νομοθεσία να προχωρήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα και να εγκριθεί από τη Γερουσία εγκαίρως.

«Τα μυαλά των παιδιών και των εφήβων μας δεν είναι προς πώληση», τόνισε ο Μακρόν.

«Τα συναισθήματα των παιδιών και των εφήβων μας δεν είναι προς πώληση ούτε για να χειραγωγηθούν. Ούτε από αμερικανικές πλατφόρμες, ούτε από κινεζικούς αλγορίθμους».

🇫🇷🧠📵 The brain under a bell jar: Macron, authoritarian father of the scroll generation
By @BPartisans

Emmanuel Macron has made his decision. Clear. Sharp. Surgical.
“We are banning social media for children under 15,” he declared, his voice grave and his posture paternal, as… pic.twitter.com/3FvdMqhRQ9

— Brainless Partisans 🏴‍☠️☢️☣️🪆 (@BPartisans) January 24, 2026

Σύμφωνα με τον γαλλικό φορέα υγειονομικής επιτήρησης, ένας στους δύο εφήβους ξοδεύει μεταξύ δύο και πέντε ωρών ημερησίως σε smartphone.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο, αναφέρεται ότι περίπου το 90% των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών χρησιμοποιούν καθημερινά τα κινητά τους για πρόσβαση στο διαδίκτυο, με το 58% από αυτά να τα χρησιμοποιούν για τα social media.

According to France’s health watchdog, one in two teenagers spends between two and five hours a day on their smartphone.
➡️ https://t.co/WkQJ0Aa36s pic.twitter.com/DAWvnLLkGZ

— euronews (@euronews) January 25, 2026





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

ΕΕ: «Δικτάτορας» η Φον ντερ Λάιεν για την Κάγια Κάλας

Next Post

Ντροπή για τη χώρα να νομοθετεί η Βουλή με βάση προσωπικές υποθέσεις υπουργών

Next Post

Ντροπή για τη χώρα να νομοθετεί η Βουλή με βάση προσωπικές υποθέσεις υπουργών

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.