Γερμανία: Εντός Ιουλίου θα δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού στο σύνολο του πληθυσμού – Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές | ενότητες, κόσμος


Εντός Ιουλίου – νωρίτερα από ό,τι είχε εξαγγελθεί – θα έχει δοθεί στο σύνολο του πληθυσμού η δυνατότητα για εμβολιασμό κατά της Covid-19, εκτιμά η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Δικτύου RND.

Όπως επισημαίνει το RND, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εμφανίζεται πεπεισμένη ότι, όχι απλώς θα υλοποιήσει την υπόσχεσή της για προσφορά εμβολιασμού σε όλους «έως το τέλος του καλοκαιριού» – στις 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ – , αλλά θα επισπεύσει τη διαδικασία, επιτυγχάνοντας τον στόχο εντός του επόμενου μήνα. Τον Ιούλιο θα είναι εφικτό, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, να χορηγηθούν 17-18 εκατομμύρια εμβόλια τύπου mRNA ως πρώτη δόση, για τα οποία η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Όπως επισημαίνει το RND, το σύστημα των εμβολιαστικών κέντρων αναμένεται να διατηρηθεί «σε κάποια μορφή» και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.





Πηγή

www.real.gr

Next Post