Γερμανία: Ο διακεκριμένος επιδημιολόγος Καρλ Λάουτερμπαχ νέος υπουργός Υγείας | ενότητες, κόσμος


Ο διακεκριμένος επιδημιολόγος και συχνός καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα την πανδημία covid-19 Καρλ Λάουτερμπαχ θα είναι ο νέος, ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της Γερμανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το μεγαλύτερο κόμμα του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο Λάουτερμπαχ, βουλευτής του SPD, έχει κερδίσει τους τελευταίους μήνες δημοσιότητα ως ειδικός στην πανδημία και έχει γίνει γνωστός για τις εκκλήσεις του προς τους Γερμανούς να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της covid-19.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα εξέφρασε την αγανάκτησή του όταν 50.000 θεατές παρακολούθησαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου. «Σε κανέναν αγώνα δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 5.000 θεατές», είχε τονίσει ο Λάουερμπαχ.

Πριν την ανακοίνωση για τον διορισμό του στη θέση του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας, ο Μάρκους Ζέντερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) εξέφρασε τη στήριξή του προς τον Λάουτερμπαχ.

Ο Ζέντερ, ο οποίος επίσης ακολουθεί σκληρή γραμμή σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς περιορισμούς και έχει ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της covid-19, δήλωσε ότι η Γερμανία έχει ανάγκη από έναν υπουργό Υγείας που να έχει γνώση του αντικειμένου.

«Πιστεύω ότι ο Λάουτερμπαχ μπορεί να το κάνει αυτό», σχολίασε ο Ζέντερ χθες μιλώντας σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή, ενώ πρόσθεσε ότι θα χαιρέτιζε τον διορισμό του επιδημιολόγου στο υπουργείο Υγείας.

Πηγή

www.real.gr

Next Post