Γερμανία: Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Χάμπεκ ανακοίνωσε συνομιλίες πρώτα με το Σοσιαλδημοκρατικό και το Φιλελεύθερο Κόμμα | ενότητες, κόσμος


Related Posts

Ο συμπρόεδρος των Πράσινων Ρόμπερτ Χάμπεκ ανακοίνωσε ότι το κόμμα του «θα συζητήσει με το Φιλελεύθερο (FDP) και το Σοσιαλδημοκρατικό (SPD) κόμμα για μια πιθανή κυβερνητική συνεργασία.

Δεδομένου ότι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) βρίσκονται στη διαδικασία αποχαιρετισμού της δυνατότητας να κυβερνήσουν, προκύπτει λογικά ότι θα ξεκινήσουν πρώτα οι διαπραγματεύσεις με το SPD και το FDP. Ο συνασπισμός “φανάρι” (συνεργασία με SPD και FDP) είναι η πλησιέστερη επιλογή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα συζητήσουμε και με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU)», είπε.

«Η σχέση μου με την υποψήφια καγκελάριο Αναλένα Μπέρμποκ εξακολουθεί να είναι καλή, σταθερή, άθικτη και σχέση εμπιστοσύνης όσο ποτέ. Η συνεργασία μεταξύ των δύο προέδρων των Πρασίνων αποτελεί άγκυρα και παράγοντα σταθερότητας» στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού», πρόσθεσε ο Χάμπεκ ο οποίος θα συμμετάσχει μαζί με την υποψήφια καγκελάριο και συμπρόεδρο του κόμματος Αναλένα Μπέρμποκ στις εν λόγω διαπραγματεύσεις. Οι δύο τους έχουν επίσης συμφωνήσει ποιός θα είναι αντικαγκελάριος στην περίπτωση που σχηματισθεί κυβέρνηση με την συμμετοχή τους. Ο Χάμπεκ δεν αποκάλυψε όμως το όνομα.

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Δημοφιλή Νέα