• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2026, 3:46
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Διάγγελμα Γκαλιμπάφ με επίκεντρο το Ορμούζ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
20 Απριλίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο πρόεδρος της Βουλής του Ιράν, Μοχάμεντ Μπάγκερ Γκαλιμπάφ, διατύπωσε σαφές μήνυμα πολιτικής και στρατηγικής υπεροχής σε τηλεοπτικό διάγγελμα εθνικής εμβέλειας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχαν στους στόχους τους, ενώ το Ιράν διατηρεί τον έλεγχο στα Στενά του Ορμούζ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μια συμφωνία παραμένει μακριά.

Ο Γκαλιμπάφ δήλωσε: «Είμαστε νικητές στο πεδίο της μάχης», αποδίδοντας στο Ιράν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε: «Ο εχθρός είναι στρατηγικά πίσω μας και έχει ηττηθεί», ενώ συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε καταστρέψει τον εχθρό, εξακολουθούν να έχουν χρήματα και όπλα, αλλά έχουν ηττηθεί στη στρατηγική τους εναντίον μας».

Ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής αναφέρθηκε και στην κατάπαυση του πυρός, συνδέοντας την απόφαση με την ικανοποίηση των ιρανικών αιτημάτων. Ο ίδιος δήλωσε: «Αν αποδεχτήκαμε την κατάπαυση του πυρός, ήταν επειδή αποδέχτηκαν τα αιτήματά μας», αναφερόμενος στην εκεχειρία που εκπνέει την ερχόμενη Τετάρτη. Παράλληλα, ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν θα συνεχιστούν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ τη Δευτέρα, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η Τεχεράνη.

Ο Γκαλιμπάφ προσέγγισε τη διαπραγμάτευση ως εργαλείο πίεσης και συνέχισης της αντιπαράθεσης. Ο ίδιος υπογράμμισε: «Κάθε προσπάθεια του εχθρού ήταν να μας επιβάλει τις απαιτήσεις του, οπότε εδώ είναι που η διαπραγμάτευση αποτελεί μέθοδο αγώνα».

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος και η αντιπροσωπεία του πραγματοποίησαν κεκλεισμένων των θυρών επαφές στην Ισλαμαμπάντ με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζ. Ντ. Βανς, στις 11 Απριλίου. Οι επαφές αυτές αποτελούν τις υψηλότερου επιπέδου ιρανο-αμερικανικές σχέσεις από την περίοδο πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Παράλληλα, το Ιράν ανακοίνωσε ότι έχει επαναφέρει «αυστηρό έλεγχο» στο Στενό του Ορμούζ, ανακαλώντας προηγούμενη θέση περί πλήρους λειτουργίας της ναυτικής οδού. Η Τεχεράνη απέδωσε την αλλαγή αυτή στον συνεχιζόμενο ναυτικό αποκλεισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Αντικυβερνητική διαμαρτυρία στη μνήμη των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου

Next Post

Είναι ψεύτες όσοι γράφουν για δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας εις βάρος μου

Next Post

Είναι ψεύτες όσοι γράφουν για δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας εις βάρος μου

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.