Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων: Ευχαριστίες προς Ελλάδα και Γαλλία για τη συνδρομή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Σαρδηνία | ενότητες, κόσμος


Την Ελλάδα και τη Γαλλία ευχαρίστησε ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς, για τη βοήθεια που προσέφεραν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν τη Σαρδηνία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Κομισιόν με ανακοίνωσή της, σε απάντηση στο αίτημα της Ιταλίας για βοήθεια μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ για βοήθεια στην καταπολέμηση των συνεχιζόμενων πυρκαγιών στη Σαρδηνία, η ΕΕ κινητοποιεί άμεση υποστήριξη από τη Γαλλία και την Ελλάδα.

«Ευχαριστώ τη Γαλλία και την Ελλάδα για αυτήν την άμεση αλληλεγγύη που επέδειξαν στην Ιταλία για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών» τόνισε ο κ. Λέναρσιτς.

Προσέθεσε ότι «το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ, παραμένει σε στενή επαφή με τις ιταλικές αρχές 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, για να παρακολουθεί τις εξελίξεις επί τόπου και να συντονίζει οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια όπως απαιτείται».

Η Γαλλία και η Ελλάδα αναπτύσσουν δύο Canadair η καθεμιά. Τα αεροπλάνα που προσφέρονται από τη Γαλλία προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ομάδα Πολιτικής Προστασίας, ενώ αυτά που προσφέρονται από την Ελλάδα αποτελούν μέρος των περιουσιακών στοιχείων του rescEU.

Πηγή

www.real.gr

Next Post