• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, 20:03
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους πριν από την συνάντηση με Μητσοτάκη

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
24 Σεπτεμβρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Την αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο, ζήτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, λίγο πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σήμερα, καλώ για άλλη μια φορά τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και να συνάψει διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις. Τα κεκτημένα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, δηλαδή η κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς, πρέπει να καταγραφούν εκ νέου και η απομόνωση πρέπει να τερματιστεί», είπε.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ακομα ότι η Τουρκία είναι σε στενό διάλογο με την Κίνα για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Τούρκων Ουιγούρων, με τους οποίους η χώρα του έχει ισχυρούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους δεσμούς.  «Όπως προβλέπεται στο σχέδιο ψηφίσματος που εγκρίθηκε στις 15 Μαρτίου 2024, αναμένουμε να διοριστεί το συντομότερο δυνατόν ένας “Ειδικός Αντιπρόσωπος για την καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας» στον ΟΗΕ.

Η Παλαιστίνη

Ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε στο Μεσανατολιοκό και στον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη:  «Καλώ τα άλλα κράτη που δεν αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη να βρεθούν στη σωστή πλευρά της ιστορίας και να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης το συντομότερο δυνατό κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου».

«Τα τελευταία χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη υπολείπονται στην εκπλήρωση της ιδρυτικής τους αποστολής και μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε μια δυσλειτουργική, δυσκίνητη και ανενεργή δομή», δήλωσε ο Ερντογάν.  «Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του Ισραήλ, η Γάζα έχει γίνει το μεγαλύτερο νεκροταφείο παιδιών και γυναικών στον κόσμο», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Οι, διεθνείς οργανισμοί Τύπου, οι δημοσιογράφοι που το Ισραήλ έσφαξε ζωντανά στον αέρα και έκανε επιδρομή στα γραφεία τους δεν είναι συνάδελφοί σας; Έι, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τι περιμένετε για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα και να πείτε «στοπ» σε αυτή την καταπίεση και αυτή τη βαρβαρότητα;». «Τι περιμένετε για να σταματήσετε το δίκτυο σφαγών που παρασύρει ολόκληρη την περιοχή σε πόλεμο για την πολιτική του επιτυχία;», διαωτήθηκε και συνέχισε:

«Η ισραηλινή κυβέρνηση προβαίνει σε εθνοκάθαρση, σε μια ευθεία γενοκτονία εναντίον ενός έθνους, αγνοώντας τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, και ενώ κατέχει τα εδάφη του. Όπως τον Χίτλερ, τον σταμάτησαν οι Σύμμαχοι, πριν από 70 χρόνια, έτσι και τον Νετανιάχου και το δολοφονικό του δίκτυο πρέπει να τον σταματήσει η συμμαχία της ανθρωπότητας».
Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Η ίδρυση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και γεωγραφικά ενιαίου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο. Όπως είμαστε κατά των μουσουλμάνων που στοχοποιούνται αποκλειστικά και μόνο λόγω των πεποιθήσεών τους, έτσι είμαστε και κατά του αντισημιτισμού».

Η Ουκρανία

«Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώνει τον τρίτο χρόνο του, απέχουμε ακόμη πολύ από την εγκαθίδρυση της ειρήνης. Καθώς η κούρσα των εξοπλισμών επιταχύνεται, ο χώρος για τη διπλωματία συρρικνώνεται. Και πάλι, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε σχολαστικά τη Σύμβαση του Μοντρέ σχετικά με το καθεστώς των Στενών», δήλωσε ο Ερντογάν.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Πρέπει να εκτεθούν οι υποψήφιοι ώστε να πολιτικοποιηθεί η κουβέντα στον ΣΥΡΙΖΑ

Next Post

Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά της Εύβοιας – Ήχησε εκ νέου το 112

Next Post

Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά της Εύβοιας - Ήχησε εκ νέου το 112

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.