Ζελένσκι σε Ερντογάν: H Oυκρανία θα παραμείνει εγγυητής της επισιτιστικής ασφάλειας | ενότητες, κόσμος


Related Posts

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε για τη συνεργασία σε ζητήματα ασφάλειας και ενέργειας με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία θα παραμείνει ένας εγγυητής της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν επαινέσαμε την παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά», έγραψε στο Twitter μετά την παράταση μιας συμφωνίας που αποσκοπεί στη μείωση των παγκόσμιων ελλείψεων τροφίμων, βοηθώντας την Ουκρανία να εξάγει γεωργικά προϊόντα από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας που έχουν αποκλειστεί από Ρωσία.

«Τον ευχαρίστησα για την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας μας για τα Σιτηρά από την Ουκρανία και τον διαβεβαίωσα ότι η Ουκρανία θα παραμείνει εγγυητής της επισιτιστικής σταθερότητας». Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία στους τομείς ασφάλειας και ενέργειας, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Δημητριάδης άδειασε τον κ. Μητσοτάκη ισχυριζόμενος πως ουδέποτε αποπέμφθηκε, αλλά ότι παραιτήθηκε | ενότητες, πολιτική

«Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης "άδειασε" τον κ. Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος πως ουδέποτε αποπέμφθηκε,...

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοφιλή Νέα