• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 14 Μαΐου 2026, 21:58
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ηγέτης Χαμάς: Είμαστε ανοικτοί στην ιδέα μιας εθνικής κυβέρνησης για Δυτική Όχθη και Γάζα

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
4 Ιανουαρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στη Γάζα δεν θα απελευθερωθούν παρά υπό τους όρους της Χαμάς, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της, Ισμαήλ Χανίγια, σε ομιλία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Οι όμηροι δεν θα απελευθερωθούν παρά υπό τους όρους της αντίστασης», είπε ο Χανίγια.

Η Χαμάς απήγαγε περίπου 250 ανθρώπους κατά την επίθεσή της στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, 129 από τους οποίους εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Ο Χανίγια ανακοίνωσε, εξάλλου, πως η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, είναι «ανοικτή» στη σύσταση, μετά τον πόλεμο, μίας μόνο παλαιστινιακής κυβέρνησης στην περιοχή αυτή και στη Δυτική Όχθη, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής του Μαχμούντ Αμπάς.

«Γίναμε δέκτες πολλών πρωτοβουλιών που αφορούσαν την εσωτερική (παλαιστινιακή) κατάσταση και είμαστε ανοικτοί στην ιδέα μιας εθνικής κυβέρνησης για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα», είπε.

Ο ηγέτης της Χαμάς είπε επίσης πως «κάθε μέρα που περνά, η αντίσταση και η πίστη της στη νίκη ενισχύονται» για να προσθέσει πως «ο εχθρός θα αφανιστεί όπως έχουμε υποσχεθεί».

«Η επίθεση αυτή θα λάβει τέλος υπό τα χτυπήματα της αντίστασης και την επιμονή του λαού μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Χανίγια, ο οποίος έχει την έδρα του στο Κατάρ, είπε στη συνέχεια πως «η συνωμοσία για εκτοπισμό (του παλαιστινιακού λαού) δεν θα περάσει», αφού δύο Ισραηλινοί ακροδεξιοί υπουργοί πρότειναν «εθελοντική αποχώρηση» των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκτοπισμός ενός πληθυσμού από τη γη του απαγορεύεται από τις συνθήκες της Γενεύης, στις οποίες βασίζεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ένοπλος εισέβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο τη νύχτα και άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών

Next Post

Το παρασκήνιο του ανασχηματισμού και η επιστροφή Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Next Post

Το παρασκήνιο του ανασχηματισμού και η επιστροφή Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.