• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2025, 22:46
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

ΗΠΑ: «Λάθη και παραλείψεις» στην απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ παραδέχεται η Μυστική Υπηρεσία

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
22 Σεπτεμβρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο ασκών χρέη διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρόουι, παραδέχτηκε την Παρασκευή (20/9) τις «αδυναμίες» που επέδειξε η συγκεκριμένη Υπηρεσία, που είναι αρμόδια για την προστασία των υψηλόβαθμων πολιτικών προσώπων, κατά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου.

Η εσωτερική έρευνα «διαπίστωσε παραλείψεις στον σχεδιασμό και την εφαρμογή των σχεδίων» εκ μέρους της Υπηρεσίας, είπε ο Ρόουι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σημείωσε δε ότι μολονότι ορισμένοι πράκτορες επέδειξαν ευσυνειδησία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, άλλοι ήταν αμελείς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιβληθούν κυρώσεις. «Είχαν διαπιστωθεί ορισμένα από τα προβλήματα που υπήρχαν στην “πρώτη γραμμή”, αλλά δεν τα είχαν αναφέρει στην ιεραρχία», πρόσθεσε.

«Η σημαντικότερη επιχειρησιακή αποτυχία εδώ και δεκαετίες»

Ο Ρόουι έχει αναλάβει προσωρινά επικεφαλής μετά την παραίτηση της Κίμπερλι Τσιτλ, στις 23 Ιουλίου, η οποία παραδέχτηκε ότι ευθύνεται «για τη σημαντικότερη επιχειρησιακή αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας εδώ και δεκαετίες».

Κάποια από τα… μαθήματα που πήρε η Υπηρεσία από το φιάσκο ήταν ότι υπήρχε «έλλειψη σαφήνειας» εκ μέρους της στις επαφές της με την τοπική αστυνομία, ενώ παρατηρήθηκαν και προβλήματα στη μεταφορά των πληροφοριών από τη μία υπηρεσία στην άλλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος τραυματίστηκε στο αυτί από τα πυρά του 20χρονου Μάθιου Κρουκς, ο οποίος σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους δύο στην προεκλογική συγκέντρωση του Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας, στις 13 Ιουλίου.

Ο Κρουκς σκοτώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας λίγα λεπτά αφού άνοιξε πυρ από τη στέγη ενός κτιρίου.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά της Εύβοιας – Ήχησε εκ νέου το 112

Next Post

Πέτρος Παππάς στον Realfm 97,8: Λάθος του Κασσελάκη ότι έδωσε πολλά αξιώματα στους εσωκομματικούς αντιπάλους του

Next Post

Πέτρος Παππάς στον Realfm 97,8: Λάθος του Κασσελάκη ότι έδωσε πολλά αξιώματα στους εσωκομματικούς αντιπάλους του

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.