ΗΠΑ: Το παράθυρο είναι ανοιχτό για συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα αλλά όχι για πάντα | ενότητες, κόσμος


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι το Ιράν δεν έδωσε “καμιά ένδειξη” κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την ημερομηνία στην οποία θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Το παράθυρο είναι ανοιχτό, αλλά δεν θα παραμείνει για πάντα ανοιχτό”, προειδοποίησε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι έμμεσες συνομιλίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης, που άρχισαν τον Απρίλιο στη Βιένη μέσω των Ευρωπαίων, της Κίνας και της Ρωσίας — τα άλλα συμβαλλόμενα μέρη της συμφωνίας — ανεστάλησαν μετά την εκλογή τον Ιούνιο του νέου προέδρου του Ιράν, του υπερσυντηρητικού Εμπραχίμ Ραϊσί.

“Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη, σαφής ένδειξη ότι το Ιράν είναι έτοιμο να επιστρέψει” και “να προσπαθήσει να λύσει τα θέματα που εκκρεμούν”, πρόσθεσε.

“Τίποτε δεν συνέβη, δεν άλλαξε ή μας έκανε πιο αισιόδοξους” στον ΟΗΕ, επισήμανε.

Πηγή

www.real.gr

Next Post