• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2025, 2:09
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

«Η Τεχεράνη δεν θα απεμπολήσει ποτέ τα πυρηνικά της δικαιώματα» λέει ο ΥΠΕΞ της χώρας

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
11 Μαΐου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί διαμήνυσε ότι εάν ο στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να στερήσουν το Ιράν από τα «πυρηνικά δικαιώματά του», η Τεχεράνη δεν θα τα απεμπολήσει ποτέ.

Ο Αραγτσί έκανε αυτήν την δήλωση από την Ντόχα, μια μέρα πριν από άλλον έναν γύρο προγραμματισμένων συνομιλιών για τα πυρηνικά μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ στο Ομάν.

«Δεν θα υποχωρήσει από κανένα από τα δικαιώματά του»

«Εάν ο στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να στερηθεί το Ιράν τα πυρηνικά δικαιώματά του, δηλώνω ξεκάθαρα ότι το Ιράν δεν θα υποχωρήσει από κανένα από τα δικαιώματά του», ανέφερε ο Αραγτσί, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι το δικαίωμά του να εμπλουτίζει ουράνιο είναι αδιαπραγμάτευτο και έχει αποκλείσει το αίτημα «μηδενικού εμπλουτισμού» που προβάλλουν ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ωστόσο, ο ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, δήλωσε σε συνέντευξή του την Παρασκευή ότι οι «εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν πρέπει να διαλυθούν» στο πλαίσιο οποιασδήποτε συμφωνίας με την Ουάσινγκτον.

Δικαίωμα στην ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας

«Στις έμμεσες συνομιλίες του με τις ΗΠΑ, το Ιράν υπογράμμισε το δικαίωμά του στην ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας και δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Το Ιράν συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις καλή τη πίστη και εάν στόχος αυτών των συνομιλιών είναι να διασφαλιστεί η μη απόκτηση πυρηνικών όπλων, είναι πιθανή μια συμφωνία. Όμως, αν ο στόχος είναι να περιοριστούν τα πυρηνικά δικαιώματα του Ιράν, το Ιράν δεν θα απεμπολήσει ποτέ τα δικαιώματά του», τόνισε ο Αραγτσί.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Κουτσούμπας από Βερολίνο: Τιμάμε τα εκατομμύρια νεκρούς του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα

Next Post

Με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά υποδέχθηκαν οι πολίτες την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία με την Ινδία

Next Post

Με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά υποδέχθηκαν οι πολίτες την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία με την Ινδία

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.