Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να δεχθεί την επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Λιθουανία με θέμα την μετανάστευση | ενότητες, κόσμος


Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να συμφωνήσει σε μια επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Λιθουανία τις προσεχείς εβδομάδες, η οποία θα έχει συνομιλίες με θέματα τη μετανάστευση και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Αυτό ανέφεραν σήμερα τουρκικές διπλωματικές πηγές, αφού η Λιθουανία κατηγόρησε τη Λευκορωσία ότι «εισάγει» αεροπορικώς μετανάστες από το εξωτερικό με σκοπό να τους στείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Λιθουανία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα κατασκευάσει έναν φράχτη στα σύνορα και θα αναπτύξει στρατιώτες για να εμποδίσει τις παράνομες εισόδους στο έδαφός της. Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις δήλωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός των μεταναστών έχει έρθει από την Τουρκία.

«Εκτιμάται ότι μια αντιπροσωπεία από τη Λιθουανία θα έρθει στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες για να συζητήσει τη διαχείριση της μετανάστευσης και τη καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων» , ανέφεραν οι διπλωματικές πηγές, χωρίς να προβούν σε περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγή

www.real.gr

Next Post