Ιράν: Αφέθηκε ελεύθερη η Βρετανοϊρανή Ζαγαρί-Ράτκλιφ | ενότητες, κόσμος


Related Posts

Το Ιράν άφησε ελεύθερη τη Βρετανοϊρανή εργαζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της, Χοτζάτ Κερμανί, στον ιρανικό ιστότοπο Emtedad, έπειτα από πενταετή φυλάκιση με την κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό την ανατροπή του ιερατικού κατεστημένου.

“Έλαβε χάρη από τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν πέρυσι, αλλά πέρασε τον τελευταίο χρόνο της ποινής της σε κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικά δεσμά στα πόδια. Τώρα έχουν αφαιρεθεί”, δήλωσε στον ιστότοπο ο Κερμανί. “Έχει αφεθεί ελεύθερη.”

Ιρανοί δικαστικοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη σχολιάσει την απελευθέρωσή της.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν επιτρέπεται να φύγει από το Ιράν. Ο Κερμανί δήλωσε πως “ακρόαση για μια δεύτερη υπόθεση εναντίον της Ζαγαρί είναι προγραμματισμένη στο παράρτημα 15 του Επαναστατικού Δικαστηρίου της Τεχεράνης”, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Η Ζαγαρί-Ράτκλιφ, υπεύθυνη έργου στο Thomson Reuters Foundation, συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Τεχεράνης τον Απρίλιο του 2016 ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Βρετανία με την κόρη της έπειτα από μια οικογενειακή επίσκεψη.

Καταδικάστηκε αργότερα σε φυλάκιση πέντε ετών με την κατηγορία της συνωμοσίας για ανατροπή του ιερατικού κατεστημένου στο Ιράν. Η οικογένειά της και το TRF, μια φιλανθρωπική οργάνωση που λειτουργεί ανεξάρτητα από την εταιρία ΜΜΕ Thomson Reuters και τη θυγατρική της Reuters, αρνούνται την κατηγορία.

Αποφυλακίστηκε πέρυσι τον Μάρτιο και τέθηκε υπό κατ΄οίκον περιορισμό στην Τεχεράνη λόγω ανησυχιών για εξάπλωση της COVID-19 στις φυλακές του Ιράν ενώ της είχε απαγορευθεί να φύγει από τη χώρα.

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Κίνα: Βγήκαν τα τανκς στους δρόμους – Eικόνες που θυμίζουν Τιέν Αν Μεν – Βίντεο | ενότητες, κόσμος

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το κινεζικό καθεστώς είναι έτοιμο να κάνει χρήση του στρατού για να καταστείλει τις διαδηλώσεις που αυξάνονται στη χώρα. Σειρά...

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοφιλή Νέα