Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το χτύπημα.
Πιο συγκεκριμένα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε ένα πλήγμα στη Βηρυτό, σε αντίποινα για την επίθεση στα Υψώματα του Γκολάν, όπου σκοτώθηκαν 12 παιδιά. Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας, μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από το χτύπημα.
Άλλη πηγή, προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.
Σύμφωνα με τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, στόχος ήταν ο Μουχσίν Σουκρ, γνωστός και με το όνομα Φουάντ Σουκρ, ο επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ και υπεύθυνου για την επίθεση στο Γκολάν. Οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει κυρώσεις στον Φουάντ Σουκρ από το 2015. Δύο πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι είναι ζωντανός.
Γύρω στις 19.40 (τοπική και ώρα Ελλάδας), μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στη Βηρυτό και πυκνός καπνός υψωνόταν από τα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας, όπως ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.
Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο την περιοχή όπου εδρεύει το Συμβούλιο Σούρα (αντίστοιχο του πολιτικού γραφείου) της Χεζμπολάχ, στη συνοικία Χαρέτ Χρέιτ.
Η πόλη ήταν σε επιφυλακή τις τελευταίες ημέρες, αναμένοντας τα ισραηλινά αντίποινα για το πλήγμα στο κατεχόμενο Υψίπεδο του Γκολάν, από το οποίο σκοτώθηκαν 12 παιδιά και νέοι. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ κατηγορούν για αυτήν την επίθεση τη Χεζμπολάχ, η οποία ωστόσο αρνείται κάθε ευθύνη.
???? The targeted building in Dahya, Beirut’s suburb, in Haret Hreik pic.twitter.com/5qcw9Cy5wf
— Middle East Observer (@ME_Observer_) July 30, 2024
Breaking
Israel just attacked somewhere in Dahieh Beirut
This is what I see from my balcony pic.twitter.com/jLNMZxltJv
— Nafiseh Kohnavard (@nafisehkBBC) July 30, 2024
Major Israeli airstrike destroys large parts of a building in Beirut, Lebanon.
Looks like they went after a high-value target. pic.twitter.com/T0qxsCoVPL
— Visegrád 24 (@visegrad24) July 30, 2024
Πηγή
www.real.gr