Ιταλία: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της χώρας ενόψει της κακοκαιρίας | ενότητες, κόσμος


Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής σε εννέα περιφέρειες της χώρας, εξαιτίας της κακοκαιρίας. 

Οι περιοχές που τις ώρες αυτές πλήττονται περισσότερο από ακραία καιρικά φαινόμενα είναι εκείνες με πρωτεύουσες την Νάπολη, την Ανκόνα, το Μπάρι και την Μπολόνια.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες, το χιόνι, αλλά και οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στην περιφέρεια Μάρκε, στην οποία σημειώθηκαν φονικές πλημμύρες τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι αρχές παρακολουθούν συνεχώς την στάθμη των ποταμών, ενώ στο μικρό νησί της Ίσκια, στο οποίο τον περασμένο Νοέμβριο σημειώθηκαν φονικές κατολισθήσεις, για προληπτικούς λόγους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους τετρακόσιοι άνθρωποι.

Στην Λ’ Άκουιλα της κεντρικής Ιταλίας, τα σχολεία σήμερα παρέμειναν κλειστά και ο δήμαρχος ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν αυστηρά την χρήση των αυτοκινήτων τους. Από χθες χιονίζει και στην Σικελία -συγκεκριμένα στις Συρακούσες- όπου το 2022 είχαν καταγραφεί οι υψηλότερες θερμοκρασίες όλης της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

www.real.gr

Next Post