• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, 14:00
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Κατηγορεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν πως προσπαθεί να κωλυσιεργήσει

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
17 Μαρτίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αμφισβητώντας τις προθέσεις του για ειρήνη στην Ουκρανία. Οι δηλώσεις του ήρθαν ενόψει της τηλεδιάσκεψης της «συμμαχίας των προθύμων», όπου κορυφαίοι ηγέτες θα συζητήσουν τις εξελίξεις και τις προοπτικές μιας ενδεχόμενης εκεχειρίας.

Ο Στάρμερ τόνισε ότι ο Πούτιν δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια με την ειρηνευτική πρόταση που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Επέκρινε το Κρεμλίνο για την απόρριψη της πρωτοβουλίας, λέγοντας πως η Ρωσία θέτει «άσκοπους όρους» προκειμένου να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν έντονα για την εφαρμογή μιας 30ήμερης κατάπαυσης του πυρός, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συμφωνεί υπό την προϋπόθεση ότι και η Ρωσία θα δεσμευτεί. Ωστόσο, η Μόσχα εξέφρασε επιφυλάξεις, αναφέροντας ότι χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις, χωρίς όμως να απορρίψει επίσημα την πρόταση.

Ο Στάρμερ υπογράμμισε ότι, εάν η Ρωσία τελικά καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι έτοιμη να επιβλέψει την εκεχειρία και να διασφαλίσει τη διαρκή ειρήνευση. Διαφορετικά, τόνισε, πρέπει να ενταθούν οι οικονομικές πιέσεις προς τη Μόσχα, προκειμένου να αναγκαστεί να σταματήσει τον πόλεμο.

Η Βρετανία, η Γαλλία και η Τουρκία έχουν ήδη εκφράσει ετοιμότητα για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, ενώ άλλες χώρες προτίθενται να παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη αναμένεται να επικεντρωθεί στην παροχή εγγυήσεων ασφαλείας προς την Ουκρανία, σε περίπτωση που προχωρήσει η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς το Κρεμλίνο: «Σταματήστε τις βάρβαρες επιθέσεις στην Ουκρανία και συμφωνήστε σε κατάπαυση του πυρός τώρα».





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ο πρόεδρος του Λιβάνου θα επισκεφθεί το Παρίσι στις 28 Μαρτίου για συνάντηση με τον Μακρόν

Next Post

Ο ανασχηματισμός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του συστήματος εξουσίας Μητσοτάκη

Next Post

Ο ανασχηματισμός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του συστήματος εξουσίας Μητσοτάκη

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.