Κογκρέσο: Να καθυστερήσει η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εμφύλιο | ενότητες, κόσμος


Related Posts

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να καθυστερήσουν τα σχέδιά τους για την πλήρη αποχώρηση όλων των στρατιωτών τους από το Αφγανιστάν μέχρι την 1η Μαΐου, σύμφωνα με την έκθεση που κατέθεσε στο Κογκρέσο μια δικομματική, συμβουλευτική επιτροπή. 

Η μείωση των αμερικανικών δυνάμεων θα πρέπει να εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα επιτευχθεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες αλλά και από την προθυμία των Ταλιμπάν να περιορίσουν τη βία και τη δράση της Αλ Κάιντα.

Η Ουάσινγκτον δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει την ειρηνευτική διαδικασία. Όμως οι συνθήκες για την επιτυχή ολοκλήρωσή της δεν θα έχουν εκπληρωθεί μέχρι την 1η Μαΐου, την καταληκτική ημερομηνία που έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ταλιμπάν. Η αποχώρηση όλων των Αμερικανών στρατιωτών θα οδηγούσε σε εμφύλιο πόλεμο, στην αποσταθεροποίηση της περιοχής και την αναβίωση της απειλής της Αλ Κάιντα, τονίζεται σε αυτήν την έκθεση.

Η Ομάδα Μελέτης για το Αφγανιστάν τονίζει ότι οι ΗΠΑ «δεν θα πρέπει (…) απλώς να παραδώσουν τη νίκη στους Ταλιμπάν», ασκώντας εμμέσως κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επειδή έκανε παραχωρήσεις στους ισλαμιστές αντάρτες, σε μια προσπάθεια να λήξει τον πόλεμο.

Στην Ομάδα αυτή, που συστάθηκε κατόπιν αιτήματος του Κογκρέσου, συμπροεδρεύουν ο απόστρατος στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου και η Ρεπουμπλικανή πρώην γερουσιάστρια Κέλι Αγιότ.

Ο Ντάνφορντ είπε σε δημοσιογράφους ότι η έκθεσή τους κοινοποιήθηκε σε συμβούλους του προέδρου Τζο Μπάιντεν –όπως ο Ζαλμάι Χαλιλζάντ, ο διαπραγματευτής που είχε οριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση– οι οποίοι την έκριναν «χρήσιμη». Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους για να διασφαλίσουν ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ντόχα μεταξύ των Ταλιμπάν και μιας αντιπροσωπείας στην οποία θα μετέχουν και Αφγανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη διευθέτηση της κρίσης.

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Ο πίνακας ”ο χορός του Ζαλόγγου” της Φωτεινής Παππά από σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας – Preveza Post

Το Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας από σήμερα είναι πιο ”πλούσιο”, καθώς η ζωγράφος Φωτεινή Παππά με καταγωγή από την Καμαρίνα,...

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοφιλή Νέα