Κορωνοϊός: Η Αφρικανική Ένωση ανακοίνωσε ότι η Ρωσία πρόσφερε 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V | ενότητες, κόσμος


Related Posts

Η ομάδα εργασίας της Αφρικανικής Ένωσης (AU) για τα εμβόλια ανακοίνωσε σήμερα πως η Ρωσία πρόσφερε 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19, του Sputnik V, και πως η προσφορά περιλαμβάνει ένα χρηματοδοτικό πακέτο για τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν τα εμβόλια.

Σε ανακοίνωση η ομάδα εργασίας ανέφερε πως το εμβόλιο Sputnik V θα είναι διαθέσιμο για μια περίοδο 12 μηνών αρχής γενομένης τον Μάιο του 2021.

Ελάχιστες χώρες στην Αφρική έχουν ξεκινήσει προγράμματα εμβολιασμού μένοντας πίσω σε σχέση με πλουσιότερες χώρες που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό τις εκστρατείες ανοσοποίησής τους.

“Είμαστε ευγνώμονες που θα λάβουμε εμβόλια Sputnik V από τη Ρωσική Ομοσπονδία και εξαιρετικά υπερήφανοι που μπορούμε να τα προσφέρουμε… για όλα τα μέλη της AU”, ανέφερε στην ανακοίνωση ο Τζον Νκενγκάσονγκ, διευθυντής του σώματος ελέγχου νόσων της AU.

“Διμερείς και ιδιωτικού τομέα συμπράξεις όπως αυτές είναι αποφασιστικής σημασίας στις προσπάθειές μας να οδηγήσουμε σε ένα τέλος την πανδημία της COVID-19”, πρόσθεσε ο Νκενγκάσονγκ.

Η AU έχει πει πως έχει εξασφαλίσει επίσης 270 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από τις AstraZeneca, Pfizer και Johnson & Johnson για παράδοση φέτος.

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Γερμανία-κορωνοϊός: 394 νέοι θάνατο και σχεδόν 10.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο | ενότητες, κόσμος

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 9.997 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.424.694, δείχνουν σήμερα...

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοφιλή Νέα