Κορωνοϊός: Ρεκόρ μολύνσεων στην Ινδία, σχεδόν 200 θάνατοι | ενότητες, κόσμος


Related Posts

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 43.846 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα αποτελεί ρεκόρ φέτος και για δεύτερη – και δεύτερη συνεχόμενη – ημέρα φέτος ξεπέρασε το όριο των σαράντα χιλιάδων μολύνσεων.

 Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορvνοϊό στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος έχει φθάσει τους 11.599.130.

Παράλληλα, οι θάνατοι άλλων 197 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας σε 159.755 νεκρούς ως εδώ, κατά τα επίσημα δεδομένα. Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων που ανακοινώθηκε επίσης είναι ο βαρύτερος ως εδώ στην Ινδία το 2021.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 309.087 (+20.693 σε σύγκριση με την προηγουμένη). Τα περισσότερα (13.446) εντοπίστηκαν στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα (νοτιοδυτικά), επίκεντρο της πανδημίας.

Η Ινδία μοιάζει πλέον να μπαίνει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, κάτι για το οποίο εξέφραζαν φόβους αξιωματούχοι το τελευταίο διάστημα. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι κάλεσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τις τοπικές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα για να αποτραπεί.

Η χώρα καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Η Ινδία άρχισε τον Ιανουάριο εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, με 44 εκατ. ανθρώπους να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου τους ως τώρα. Οι αρχές θέλουν να έχουν εμβολιαστεί 300 εκατ. από το 1,35 δισεκ. των πολιτών μέχρι τον Αύγουστο.

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Με επετειακές εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον Δήμο Ζηρού τιμήθηκε το έπος του ’40 και το ιστορικό «ΟΧΙ» απέναντι στους ξένους κατακτητές – Preveza Post

Με υπερηφάνεια και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ζηρού....

Read more

Δημοφιλή Νέα