Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 21 Ιανουαρίου για την πανδημία | ενότητες, κόσμος


Related Posts

Τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου με αντικείμενο την πανδημία ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μπάρεντ Λέιντς. 

Οι 27 θα προχωρήσουν σε επισκόπηση του συντονισμού της απόκρισης της ΕΕ με έμφαση στην εμβολιαστική στρατηγική, τα τεστ και τις μετακινήσεις στην ΕΕ.

Σημειώνεται ότι με τη σημερινή ανακοίνωση της Προέδρου Φον Ντερ Λάιεν, για αγορά επιπλέον 300 εκ. δόσεων από τη Pfizer, η ΕΕ έχει εξασφαλίσει ήδη τις απαραίτητες δόσεις για το 80% του πληθυσμού της ή 380 εκατομμύρια Ευρωπαίους.

Ο εμβολιασμός αυτός θα έχει συντελεστεί πριν το τέλος του 3ου τριμήνου του 2021. Από τη νέα συμφωνία 75 εκ. δόσεις θα έρθουν το 2ο τρίμηνο του έτους.

Αναλυτικά η ΕΕ έχει ήδη εξασφαλισμένες παραγγελίες 300 εκατ. και 300 εκατ. δόσεων από τη Ρfizer, 160 εκατ. από τη Μoderna – συνολικά 760 εκατ. δόσεις από μόνο δυο εταιρείες.

Στη συνέχεια αναμένονται αιτήσεις για την αδειοδότηση εμβολίων από τις εταιρείες Jensen, Curevac,  Sanofi και Astra Zeneca.

Πηγή

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Μεϊμαράκης σε εκδήλωση για το Μέλλον της Ευρώπης: Να προχωρήσουμε σε κοινές λύσεις για τα κοινά μας προβλήματα | ενότητες, πολιτική

«Κάθε μας συνάντηση είναι ξεχωριστή και ιστορική, ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της Ευρώπης» Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του...

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοφιλή Νέα