Κούβα-κορωνοϊός: Λιγότερα από 1.100 κρούσματα, 7 θάνατοι σε 24 ώρες | ενότητες, κόσμος


Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.079 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν 7 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Καραϊβικής ανέρχεται σε 950 νεκρούς επί συνόλου 141.166 μολύνσεων μέχρι εδώ.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, έκρινε πως το ότι οι αριθμοί έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα οφείλεται «στη μη συμμόρφωση» στα μέτρα και «πιθανόν στην παρουσία νέων στελεχών» του νέου κορονοϊού, στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Διευκρίνισε ότι τα 1.047 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Η πρωτεύουσα Αβάνα παραμένει το επίκεντρο της επιδημίας. Κατέγραψε λιγότερες μολύνσεις σε 24 ώρες από ότι τις προηγούμενες ημέρες, πιο συγκεκριμένα 434, ενώ ο δείκτης επίπτωσης υποχώρησε στα 401,6 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Συνεχίζει πάντως να είναι ο υψηλότερος στη χώρα.

Για να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο πλήττει τη χώρα από τον Ιανουάριο, το υπουργείο Υγείας της Κούβας άρχισε τη 12η Μαΐου μαζική ανοσοποίηση με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala, τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών 3ης φάσης των οποίων μένει να δημοσιοποιηθούν. Η εκστρατεία επεκτάθηκε πέρα από την πρωτεύουσα, στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο και Ματάνσας (δυτικά), στην επαρχία Σαντιάγο ντε Κούμπα (ανατολικά) και στην Ίσλα δε Χουβεντούδ. Έχουν εμβολιαστεί πάνω από 800.000 άνθρωποι.

Πηγή

www.real.gr

Next Post