Μαλαισία: Μερική χαλάρωση των περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους, σε οκτώ πολιτείες | ενότητες, κόσμος


Η Μαλαισία θα χαλαρώσει μερικούς από τους περιορισμούς που εφαρμόζονται στη χώρα κατά της εξάπλωσης της COVID-19 για τους πλήρως εμβολιασμένους σε οκτώ πολιτείες, που πληρούν κριτήρια, όπως, η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, αλλά και η καταγραφή υψηλότερων ποσοστών εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μουχιντίν Γιασίν.

Τα μέτρα, θα επιτρέψουν τα γεύματα των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών σε εστιατόρια, τη συμμετοχή τους σε προσωπικά σπορ εξωτερικών χώρων, αλλά και τις μετακινήσεις μεταξύ διαφορετικών πολιτειών, θα εφαρμοστούν από την Τρίτη, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μουχιντίν σε ένα τηλεοπτικά διάγγελμά του.

«Καταλαβαίνω ότι αρκετοί έχουν κουραστεί από την πανδημία ή αντιμετωπίζουν την πανδημική κόπωση» είπε ο ίδιος.

Η Μαλαισία βρίσκεται υπό την εφαρμογή λοκντάουν από την 1η Ιουνίου. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφει ρεκόρ, αρκετές πολιτείες της χώρας άρχισαν από τον προηγούμενο μήνα να επιδεικνύουν πρόοδο κατά της πανδημίας, με μερική χαλάρωση των περιορισμών ( https://www.reuters.com/world/asia-pacific/malaysia-ease-coronavirus-lockdowns-five-states-next-week-2021-07-03 ).

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα δε θα εφαρμοστούν στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ και στις περιοχές γύρω από αυτή, όπου οι αριθμοί των κρουσμάτων παραμένουν οι υψηλότεροι από όλη τη Μαλαισία.

Οι αρχές ανέφεραν σήμερα 18.688 νέα κρούσματα μόλυνσης και έναν αριθμό ρεκόρ 360 ημερήσιων θανάτων.

Πηγή

www.real.gr

Next Post