• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 9 Αυγούστου 2026, 19:34
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Με διαμαρτυρίες και συνθήματα υποδέχτηκαν τη βασιλική οικογένεια διαδηλωτές για τους χειρισμούς στην υπόθεση Άντριου

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
11 Μαρτίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Μέλη της βασιλικής οικογένειας στην Βρετανία, δέχθηκαν διαμαρτυρίες από αντιμοναρχικούς διαδηλωτές, εν μέσω συνεχιζόμενων ερωτημάτων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η οικογένεια χειρίστηκε την υπόθεση του Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, του πρώην πρίγκιπα Άντριου, αδελφού του βασιλιά Καρόλου.

Ο Κάρολος Γ‘, η βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας, έγιναν δεκτοί με γιουχαΐσματα και συνθήματα «Κάρολε, τι ξέρεις;» κατά την άφιξή τους στο Αβαείο του Ουέστμινστερ για την ετήσια τελετή της Ημέρας της Κοινοπολιτείας.

Λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου οι βασιλείς μπήκαν στην εκκλησία, ήταν ορατές φωτεινές κίτρινες πινακίδες της αντιμοναρχικής ομάδας Republic με μηνύματα όπως «Δεν είναι ο βασιλιάς μου» και «Κατάργηση της μοναρχίας». Η ομάδα ήταν σχετικώς μικρή, αλλά ο θόρυβος που προκαλούσε ήταν μεγάλος.

Οι βασιλείς δεν απάντησαν στους διαδηλωτές, αλλά χαμογελούσαν και κοίταζαν μπροστά καθώς έφταναν και μιλούσαν με τους εκκλησιαστικούς αξιωματούχους. Η βασιλική οικογένεια έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα μια αυξανόμενη σειρά από εκκλήσεις για απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης του Άντριου, του μικρότερου αδελφού του βασιλιά.

Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου — ο οποίος ονομάζεται πλέον Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, αφού ο Κάρολος του αφαίρεσε τον τίτλο του «πρίγκιπα» πέρυσι — συνελήφθη στις 23 Φεβρουαρίου με την υποψία παράβασης καθήκοντος κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως εμπορικού απεσταλμένου του Ηνωμένου Βασιλείου, ρόλος στον οποίο ήταν υπεύθυνος για την προώθηση των βρετανικών επιχειρηματικών συμφερόντων στο εξωτερικό.

Το επεισόδιο σημειώθηκε εν μέσω αναφορών ότι ο Κάρολος πρόκειται να συζητήσει με τους ηγέτες της Κοινοπολιτείας το ευαίσθητο ζήτημα του αδελφού Άντριου και της θέσης του στη σειρά διαδοχής, από την οποία δεν έχει βγει, παραμένοντας στην θέση οκτώ.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Κύπρος: Ηχηρά μηνύματα μετά την τριμερή Μακρόν-Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη

Next Post

Κατρίνης στον Realfm 97,8: Η Κύπρος απειλείται και δεν υπάρχει μία κοινή ευρωπαϊκή απάντηση

Next Post

Κατρίνης στον Realfm 97,8: Η Κύπρος απειλείται και δεν υπάρχει μία κοινή ευρωπαϊκή απάντηση

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.