Νίκος Αναστασιάδης: Συνάντηση με την πριγκίπισσα Άννα του Ηνωμένου Βασιλείου – Την ενημέρωσε για τις τουρκικές προκλήσεις | ενότητες, κόσμος


Συνάντηση με την πριγκίπισσα Άννα του Ηνωμ’ενου Βασιλείου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο με σκοπό να επιθεωρήσει το απόσπασμα της Βρετανίας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης.

   Την πριγκίπισσα Άννα υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και ακολούθησε η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο γραφείο του.

   Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προχώρησε σε ενημέρωση για την παρούσα φάση του Κυπριακού και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, ενώ συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Κλιματικής Αλλαγής και των τραγικών επιπτώσεων της, καθώς και η ενεργειακή κρίση που δημιουργείται συνεπεία της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

   Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δώρισε στην Πριγκίπισσα του ΗΒ ένα ασημένιο αντίγραφο κύλικα του 4ου αιώνα π.Χ, καθώς και ένα άλμπουμ με φωτογραφίες Κυπρίων βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ από την πλευρά της η Πριγκίπισσα ‘Αννα χάρισε στον Πρόεδρο ένα πορτραίτο της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

www.real.gr

Next Post