• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2025, 6:01
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ντροπιαστικά και επικίνδυνα τα σχόλια του Τραμπ για το NATO

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
14 Φεβρουαρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε χθες Τρίτη τα πρόσφατα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για το NATO. Το Σάββατο, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, ο οποίος φιλοδοξεί να κερδίσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο την 5η Νοεμβρίου, υποστήριξε ότι θα «ενθάρρυνε» τη Ρωσία να επιτεθεί σε χώρες της Συμμαχίας που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους για τις στρατιωτικές τους δαπάνες.

«Είναι ανόητα, ντροπιαστικά και επικίνδυνα… Είναι αντιαμερικανικά», είπε για τα σχόλια του Τραμπ ο πρόεδρος Μπάιντεν σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο. «Το χειρότερο είναι ότι τα εννοεί. Κανείς πρόεδρος στην ιστορία μας δεν υποκλίθηκε σε Ρώσο δικτάτορα», συνέχισε.

«Όταν η Αμερική δίνει τον λόγο της, σημαίνει κάτι. Όταν αναλαμβάνουμε δέσμευση, την τηρούμε. Και το ΝΑΤΟ αποτελεί ιερή δέσμευση. Ο Ντόναλντ Τραμπ το αντιμετωπίζει ως επιβάρυνση, το θεωρεί σύστημα εκβιασμού. Δεν καταλαβαίνει πως το NATO βασίζεται στις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας, της ασφάλειας και της εθνικής κυριαρχίας. Για τον Τραμπ, οι αρχές δεν μετρούν, όλα είναι συναλλαγή», είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, 81 ετών, ο οποίος θεωρείται βέβαιο πως θα αντιμετωπίσει τον 77χρονο Ρεπουμπλικάνο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπως και το 2020.

«Η μεγαλύτερη ελπίδα όσων θέλουν το κακό της Αμερικής είναι να καταρρεύσει το ΝΑΤΟ. Να είστε βέβαιοι ότι χειροκροτούσαν ακούγοντας τον Ντόναλντ Τραμπ», διαβεβαίωσε ο Μπάιντεν.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Απαραίτητο συμπλήρωμα της Δημόσιας Παιδείας, η Έρευνα στα Δημόσια Πανεπιστήμια

Next Post

Ποινική δίωξη σε δύο άτομα για τον θάνατο του 22χρονου φοιτητή που καταπλακώθηκε από τοίχο

Next Post

Ποινική δίωξη σε δύο άτομα για τον θάνατο του 22χρονου φοιτητή που καταπλακώθηκε από τοίχο

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.