• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 16:31
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να επικηρύξουν για μεγάλο ποσό ηγέτες των Ταλιμπάν

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
27 Ιανουαρίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδέχεται να προχωρήσει στην επικήρυξη για «πολύ μεγάλο» ποσό των ηγετών των Ταλιμπάν, διεμήνυσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο το Σάββατο (25/1), εξηγώντας πως πληροφορήθηκε ότι οι de facto αρχές του Αφγανιστάν κρατούν «περισσότερους Αμερικανούς» απ’ ό,τι ήταν γνωστό ως τώρα.

«Μόλις άκουσα πως οι Ταλιμπάν κρατούν περισσότερους αμερικανούς ομήρους απ’ ό,τι αναφερόταν μέχρι τώρα», ανέφερε ο κ. Ρούμπιο μέσω X.

«Αν αυτό είναι αλήθεια, θα πρέπει αμέσως να προσφέρουμε πολύ μεγάλο ποσό επικήρυξης για τους κορυφαίους ηγέτες τους, ίσως ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που προσφέραμε για τον (Οσάμα) Μπιν Λάντεν», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στην Αμποταμπάντ του Πακιστάν τον Μάιο του 2011.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Just hearing the Taliban is holding more American hostages than has been reported. If this is true, we will have to immediately place a VERY BIG bounty on their top leaders, maybe even bigger than the one we had on Bin Laden.

— Secretary Marco Rubio (@secrubio) January 25, 2025

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίες δεν έδωσε καμιά άλλη λεπτομέρεια, ούτε διευκρίνισε ποιος ακριβώς είναι ο αριθμός των υπηκόων των ΗΠΑ που είναι ενήμερος ότι βρίσκονται στα χέρια των Ταλιμπάν, φονταμενταλιστικού σουνιτικού κινήματος που ανακατέλαβε την εξουσία στην Καμπούλ την 15η Αυγούστου 2021.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι η αμερικανική κυβέρνηση απελευθέρωσε Αφγανό που είχε καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών και εξτρεμιστικές ενέργειες με αντάλλαγμα τον επαναπατρισμό δυο πολιτών των ΗΠΑ που κρατούνταν στο Αφγανιστάν.

Την Τρίτη, η Καμπούλ γνωστοποίησε ότι ο άνδρας αυτός, ο Χαν Μοχάμαντ, έφθασε αεροπορικώς στη χώρα μετά την αποφυλάκισή του. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν επιβεβαίωσε πως αποφυλακίστηκαν δυο Αμερικανοί.

Ο πρώτος από τους δυο αμερικανούς πολίτες που αφέθηκαν ελεύθεροι ονομάζεται Ράιαν Κόρμπετ, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του. Ο κ. Κόρμπετ κρατείτο από τους Ταλιμπάν από το 2022, κατά την ίδια πηγή.

Ο δεύτερος ονομάζεται Γουίλιαμ Μακέντι, σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού Τύπου.

Οι Ταλιμπάν ανακατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν το καλοκαίρι του 2021 εν μέσω της χαοτικής και αιματηρής απόσυρσης των στρατευμάτων των ΗΠΑ και συμμάχων τους και της κατάρρευσης της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης έπειτα από 20 χρόνια πολέμου.

Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ανακοίνωσε την Πέμπτη πως ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος δυο ηγετών των Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένου του πνευματικού ηγέτη τους Χιμπατουλά Αχουνζάντα, καθώς κατηγορούνται για σωρεία παραβιάσεων δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών, τον συστηματικό διωγμό τους.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Δύο χρυσά μετάλλια για τον Α.Ο Πρέβεζας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην

Next Post

Σήμερα διαδηλώνουμε για το οξυγόνο της Δημοκρατίας

Next Post

Σήμερα διαδηλώνουμε για το οξυγόνο της Δημοκρατίας

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.