Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες ενόπλους το τελευταίο 24ωρο


Εντείνεται η προσπάθεια του Ισραήλ να καταστραφούν τα εναπομείναντα τάγματα της Χαμάς

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες Παλαιστίνιους ενόπλους στις μάχες που έγιναν το τελευταίο 24ωρο στη νότια και την κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Πάνω από 30 ένοπλοι σκοτώθηκαν στην Χαν Γιούνις, την πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας που βρίσκεται κοντά στη Ράφα, η οποία συνορεύει με την Αίγυπτο.

Οι ηγέτες της χώρας έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν επιχειρήσεις στη Ράφα σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν εναπομείναντα τάγματα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου πρότεινε ο πληθυσμός της πόλης και όσοι κατέφυγαν εκεί για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες, να μεταφερθούν σε καταυλισμούς σκηνών σε άλλες περιοχές πάνω στα σύνορα του παλαιστινιακού θυλάκου με την Αίγυπτο.

Στη Ράφα, πόλη περίπου 270.000 κατοίκων προπολεμικά, έχουν στοιβαχτεί κάπου 1,4 εκατ. εσωτερικά εκτοπισμένοι – ή με άλλα λόγια ο μισός και πλέον πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας -, σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

www.real.gr

Next Post