• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2026, 20:20
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Οργή Τραμπ λόγω των δυσμενών δημοσκοπήσεων για τις επιδόσεις του ως προς την οικονομία

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
12 Δεκεμβρίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


«Πότε θα αντανακλαστεί στις δημοσκοπήσεις το μεγαλείο της Αμερικής σήμερα;» Ο Ντόναλντ Τραμπ εξεμάνη, εξαιτίας σφυγμομετρήσεων που αποκαλύπτουν εντεινόμενη δυσαρέσκεια των Αμερικανών για την οικονομική πολιτική του.

«Πότε θα πιστωθώ πως δημιούργησα, χωρίς πληθωρισμό, ίσως την καλύτερη οικονομία στην ιστορία της χώρας μας; Πότε θα καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται;» διερωτήθηκε ακόμη, με εμφανή αγανάκτηση —και τη συνήθη ροπή του στην υπερβολή—, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μέσω Truth Social.

Καταφέρθηκε εξάλλου για νιοστή φορά εναντίον του δημοκρατικού προκατόχου του Τζο Μπάιντεν και την «καταστροφή» που κληρονόμησε όσον αφορά τον πληθωρισμό.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο του Σικάγου για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και μεταδόθηκε νωρίτερα χθες αποκαλύπτει πως μόλις το 31% των Αμερικανών δηλώνει ικανοποιημένο από την οικονομική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τον Μάρτιο το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 40%. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοσή του μέχρι σήμερα όσον αφορά το ζήτημα αυτό—συμπεριλαμβανομένης της πρώτης του θητείας.

Το 68% των πολιτών κρίνει ότι η οικονομία των ΗΠΑ τα πάει άσχημα, κατά την ίδια έρευνα.

Αυτή η δυσαρέσκεια βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με την άκρως κολακευτική εικόνα που φιλοτεχνεί ο αμερικανός πρόεδρος. Ο Ντόναλντ Τραμπ εν μέρει εξελέγη λόγω των υποσχέσεών του να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.

Ο 79χρονος ρεπουμπλικάνος επανέλαβε χθες πως «οι τιμές πέφτουν γρήγορα» και διαλάλησε την πορεία των δεικτών του χρηματιστηρίου.

Ο πληθωρισμός, που είχε αυξηθεί επί προεδρίας Μπάιντεν, αρχικά επιβραδύνθηκε όταν επέστρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, αλλά επιταχύνθηκε ξανά από τον Απρίλιο.

Οι τελευταίες επίσημες στατιστικές, που δημοσιοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο, υπέδειξαν πως αυξανόταν με ρυθμό 2,8% σε ετήσια βάση. Η κυβέρνηση Τραμπ δεν δημοσιοποίησε δεδομένα για τον Οκτώβριο, επικαλούμενη την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους. Η πορεία του δείκτη τον Νοέμβριο αναμένεται να ανακοινωθεί από τις αρχές την ερχόμενη εβδομάδα.

«Όσον αφορά το κόστος ζωής, όλοι οι οικονομικοί δείκτες (…) καταγράφουν ότι, στην πραγματικότητα, η οικονομία είναι καλύτερη και πιο ζωηρή από ό,τι επί προηγούμενης κυβέρνησης», διαβεβαίωσε δημοσιογράφους χθες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Κάρολαϊν Λέβιτ.





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

ΣτΕ: Τα νοσοκομεία έχουν την ευθύνη της ασφάλειας ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού, ακόμα και όταν υπάρχει εταιρεία φύλαξης

Next Post

Βίντεο: Τουρίστρια αντιμετωπίζει τον ληστή ενώ ο συνοδός της… κρύβεται

Next Post

Βίντεο: Τουρίστρια αντιμετωπίζει τον ληστή ενώ ο συνοδός της... κρύβεται

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.