Ουκρανία: Απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Μόσχας για εκτέλεση Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου | ενότητες, κόσμος


Related Posts

Σύμφωνα με το Κίεβο στο συμβάν αυτό οι Ουκρανοί στρατιώτες αμύνονταν κατά των Ρώσων στρατιωτών που υποδύθηκαν ότι παραδίδονται για να ανοίξουν πυρ εναντίον τους.

Ο υπεύθυνος του ουκρανικού κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ντμίτρο Λούμπινετς απέρριψε τους ισχυρισμούς της Μόσχας για περιστατικό «εκτέλεσης Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου» λέγοντας ότι στο συμβάν αυτό οι Ουκρανοί στρατιώτες αμύνονταν κατά των Ρώσων στρατιωτών που υποδύθηκαν ότι παραδίδονται για να ανοίξουν πυρ εναντίον των Ουκρανών.

Ο Ντμίτρο Λούμπινετς δήλωσε ότι τα αποσπάσματα του βίντεο που παρουσίασε η Μόσχα ως απόδειξη ότι το Κίεβο εκτέλεσε Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου δείχνουν στην πραγματικότητα ότι οι Ρώσοι στρατιώτες υποδυόμενοι ότι παραδίδονται διέπραξαν έγκλημα πολέμου ανοίγοντας πυρ κατά των ουκρανικών δυνάμεων.

Κατά συνέπεια, οι Ρώσοι στρατιώτες του περιστατικού αυτού «δεν μπορούν να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου», έγραψε στο Telegram.

«Οσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την προστασία της διεθνούς νομοθεσίας για να σκοτώσουν πρέπει να τιμωρούνται», πρόσθεσε.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Παρασκευή την Ουκρανία για την εκτέλεση περισσότερων των δέκα Ρώσων στρατιωτών που «είχαν καταθέσει τα όπλα», καταγγέλλοντας «έγκλημα πολέμου» με βάση βίντεο που είχαν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Μεϊμαράκης σε εκδήλωση για το Μέλλον της Ευρώπης: Να προχωρήσουμε σε κοινές λύσεις για τα κοινά μας προβλήματα | ενότητες, πολιτική

«Κάθε μας συνάντηση είναι ξεχωριστή και ιστορική, ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της Ευρώπης» Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του...

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοφιλή Νέα