Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων – Διεκόπη η ηλεκτροδότηση σε τμήματα του Κιέβου


Κύματα εκρήξεων συγκλόνισαν το Κίεβο στη διάρκεια της επίθεσης, που είναι η πρώτη του Φεβρουαρίου, με τα αντιαεροπορικά συστήματα να αναλαμβάνουν δράση για να καταστρέψουν τους πυραύλους, ανέφερε μέσω της εφαρμογής Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πολλούς πυραύλους με στόχο το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις την ώρα της μεγάλης κίνησης νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που μεταδίδουν πως άκουσαν εκρήξεις καθώς η αντιαεροπορική άμυνας αναχαιτίζει την επίθεση. Οι εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν από τις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην περιοχή Ντιπρόφσκιι, κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου, πρόσθεσε.

Ολόκληρη η Ουκρανία βρισκόταν σε συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές από τις 6 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία να προειδοποιεί μέσω της Telegram για κίνδυνο ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα.

Οι πρώτες εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο λίγο πριν από τις 7 π.μ..

«Φοβήθηκα όταν ανακοινώθηκαν οι αεροπορικοί συναγερμοί και τρέξαμε εδώ», λέει στο Ρόιτερς η 49χρονη Τετιάνα μέσα σ’ ένα καταφύγιο στο κέντρο του Κιέβου, ενώ κρατά στην αγκαλιά της τη δίχρονη εγγονή της και ένα μικρό σκύλο.

«Ελπίζω να τους καταρρίψουν όλους. Προσεύχομαι για την αντιαεροπορική άμυνά μας».

Η κλίμακα της επίθεσης, η οποία διήρκεσε ώρες, δεν έγινε αμέσως γνωστή. Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει.

Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας, η DTEK, ανακοίνωσε πως μέρος της περιοχής Ντνιπρόφσκιι δεν έχει ηλεκτρικό. Ο Κλίτσκο δήλωσε πως συντρίμμια ρωσικού πυραύλου, που καταρρίφθηκε, προκάλεσαν ζημιές σε γραμμές υψηλής τάσης.

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε πως ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομές στην πόλη του Χαρκόβου, το διοικητικό κέντρο της περιοχής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Πηγή

www.real.gr

Next Post