• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2026, 21:22
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ουκρανική επίθεση με drone προκαλεί πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη στο Λιπέτσκ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
5 Ιανουαρίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Επίθεση με drone σημειώθηκε στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Γιέλετς, στην περιοχή Λιπέτσκ της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά, όπως ανέφερε τη Δευτέρα (5/1) ο περιφερειάρχης, Ιγκόρ Αρταμόνοφ, σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Από το περιστατικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Massive fire at Russia’s Energiya plant in Yelets, Lipetsk Oblast after drone strikes

Numerous drones hit the workshops of the Energiya factory, sparking a massive blaze. The plant supplies Russia’s defense sector and produces autonomous power units for aviation, marine fleets,… pic.twitter.com/SHzJX6lWFn

— Euromaidan Press (@EuromaidanPress) January 4, 2026

Στην πόλη Γιέλετς βρίσκεται το εργοστάσιο μπαταριών Energiya, ένας από τους σημαντικούς παραγωγούς μπαταριών και συσσωρευτών για την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε βρεθεί και στο παρελθόν στο επίκεντρο επιθέσεων, καθώς η Ουκρανία είχε ανακοινώσει ότι το είχε χτυπήσει.

Russian Telegram channels report a strike on Energiya plant in Lipetsk region of Russia.

This is a key supplier of batteries and accumulators for Russian missile systems and other equipment. The plant is under Western sanctions. pic.twitter.com/WwkjQqzbjW

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) January 4, 2026

Παράλληλα, σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media διακρίνεται φωτιά και πυκνή στήλη καπνού να υψώνεται πάνω από την πόλη, επιβεβαιώνοντας την ένταση του περιστατικού στη βιομηχανική περιοχή.

💥 Russia: Factory belonging to Russia’s largest lithium-ion battery manufacturer Energia struck by Ukrainian drones in Yelets, Lipetsk region.

Batteries used in:
UAVs/drones
Missile systems (Iskander and Kinzhal)
Glide bombs
Electronic warfare
Radio equipment pic.twitter.com/5AAq9w5ice

— Igor Sushko (@igorsushko) January 4, 2026

Πηγή: Reuters





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Πάτρα: Εννέα άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου ενός 31χρονου έπειτα από ξυλοδαρμό

Next Post

Πετάει λάσπη για να ξεπληρώσει τα γραμμάτια του στον κ. Μητσοτάκη

Next Post

Πετάει λάσπη για να ξεπληρώσει τα γραμμάτια του στον κ. Μητσοτάκη

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.