• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 19 Μαΐου 2026, 12:46
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ο Ζελένσκι συζήτησε θέματα περιφερειακής ασφάλειας με τον Σύρο ομόλογό του Άχμαντ αλ Σάρα

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
6 Απριλίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε σήμερα στη Δαμασκό με τον Σύρο ομόλογό του, τον Άχμαντ αλ Σάρα, με τον οποίο συζήτησε κυρίως θέματα περιφερειακής ασφάλειας και τον πόλεμο με τη Ρωσία.

«Συζητήσαμε την κατάσταση στην περιοχή και τις προοπτικές καλυτέρευσής της. Εξετάσαμε επίσης τις συνθήκες στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας» ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του μετά τη συνάντηση.

A significant day of talks in Damascus – today, a bilateral format with President of Syria Ahmed al-Sharaa @AH_AlSharaa took place, as well as negotiations involving our teams, and there was a trilateral discussion – Ukraine, Syria, and Türkiye @HakanFidan. We are building new… pic.twitter.com/TPa6tORPjN

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) April 5, 2026

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας», συνέχισε, προσθέτοντας ότι συζητήθηκε επίσης το θέα της διατροφικής ασφάλειας.

Ο Ζελένσκι συνοδευόταν από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουκρίας Χακάν Φιντάν, αφού προηγουμένως επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη για συζητήσεις με αντικείμενο τη συνεργασία των δύο χωρών και την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή. Σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, συναντήθηκαν και οι δύο με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Ασάαντ αλ Σαϊμπάνι.

Η Ουκρανία ανησυχεί ότι ένας παρατεταμένος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, που ήδη προκαλεί μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση, θα οδηγήσει σε μείωση των παραδόσεων όπλων στο Κίεβο και θα επιτρέψει στη Ρωσία να γεμίσει τα θησαυροφυλάκιά της, χάρη στην εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Περιορισμοί στον ανεφοδιασμό με καύσιμα σε τέσσερα αεροδρόμια

Next Post

Ντόναλντ Τραμπ: Επιβεβαίωσε την διάσωση του αγνοούμενου Αμερικανού πιλότου

Next Post

Ντόναλντ Τραμπ: Επιβεβαίωσε την διάσωση του αγνοούμενου Αμερικανού πιλότου

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.