• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2026, 10:09
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Πέθανε ο συνιδρυτής των «Ερυθρών Ταξιαρχιών»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
27 Απριλίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο Αλμπέρτο Φραντσεσκίνι, ένας από τους ιδρυτές της ένοπλης οργάνωσης «Ερυθρές Ταξιαρχίες», πέθανε σε ηλικία 77 ετών. Ο Φραντσεσκίνι είχε ιδρύσει την οργάνωση μαζί με τον Ρενάτο Κούρτσιο και τη Μάρα Καγκόλ, ενώ οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες» είχαν συγκλονίσει την Ιταλία με την απαγωγή και εκτέλεση του Πρωθυπουργού Άλντο Μόρο το 1978.

Ο Φραντσεσκίνι, ο οποίος παρέμεινε για 18 χρόνια στη φυλακή λόγω της δράσης του, «έφυγε» από τη ζωή στις 11 Απριλίου, ωστόσο η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 26 Απριλίου 2025. Γεννημένος στο Ρέτζιο Εμίλια της βόρειας Ιταλίας, ο Φραντσεσκίνι υπήρξε κεντρική φιγούρα σε μια περίοδο που σημάδεψε την πολιτική και κοινωνική ιστορία της χώρας.

Το 1974, συνελήφθη από τους καραμπινιέρους σε αγροικία κοντά στο Τορίνο και στη συνέχεια καταδικάσθηκε σε πέραν των 60 ετών φυλάκισης για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, απαγωγές και δολοφονίες.

Το 1982, αποκήρυξε δημόσια την ένοπλη δράση και το 1992 αποφυλακίστηκε. Στη συνέχεια, εργάστηκε σε συνεταιριστική δομή, η οποία είχε στόχο την ένταξη μεταναστών και πρώην κρατουμένων στην αγορά εργασίας. Το 2024, συμμετείχε σε κινητοποίηση στο Μιλάνο, εκφράζοντας την υποστήριξή του στον Ρώσο αντιφρονούντα και πολιτικό Αλεξέι Ναβάλνι.

Η κηδεία του τελέστηκε σε στενό, οικογενειακό κύκλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Η διεκδίκηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του αγώνα για Δικαιοσύνη και Ειρήνη

Next Post

Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων και μακρά εκεχειρία

Next Post

Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων και μακρά εκεχειρία

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.