• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2025, 10:13
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Παλαιστίνιοι ακτιβιστές βανδάλισαν γκολφ κλαμπ του Τραμπ με κόκκινες μπόγιες και συνθήματα

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
9 Μαρτίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Το γήπεδο γκολφ Turnberry του Ντόναλντ Τραμπ στη Σκωτία έγινε στόχος βανδαλισμού από ακτιβιστές υπέρ της Παλαιστίνης, οι οποίοι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις.

Eικόνες δείχνουν συνθήματα και προσβλητικά σε βάρος του Προέδρου των ΗΠΑ, γραμμένα με κόκκινη μπογιά. Η οργάνωση Palestine Action ανέλαβε την ευθύνη, έχοντας προκαλέσει ζημιές στο club house και στα γήπεδα του γκολφ.

Donald Trump’s Turnberry golf resort vandalised with pro-Palestine graffitihttps://t.co/gfcQBsCFRW pic.twitter.com/jXXwmV1Zv8

— The Scottish Sun (@ScottishSun) March 8, 2025

Μεταξύ των συνθημάτων που γράφτηκαν ήταν το «Gaza is not for sale» (Η Γάζα δεν πωλείται), ενώ σε διάφορα σημεία του χώρου εντοπίστηκαν κατεστραμμένες τρύπες.

Palestine Action target Trump’s golf course in Turnberry, Scotland.

“GAZA IS NOT FOR SALE” is sprayed across the lawn and the golf course’s holes are dug up. pic.twitter.com/mMPJHS5wYa

— Annie Johnson (@AnnieJohns14768) March 8, 2025

Ο βανδαλισμός σημειώθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τα σχέδια του Τραμπ να μετατρέψει τη Γάζα σε «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής».

NEW: Activists have targeted one of Donald Trump’s Scottish golf courses

Members of Palestine Action dug up the green at Trump Turnberry early on Saturday morning and spray painted the words ‘Gaza is not for sale’ across the lawn of the South Ayrshire course pic.twitter.com/uQr6bG5hyC

— The National (@ScotNational) March 8, 2025

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η περιοχή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν εντυπωσιακό τουριστικό προορισμό, όπου οι ντόπιοι και οι επισκέπτες θα απολάμβαναν μια πολυτελή ζωή, αντί να ζουν μέσα στη φτώχεια και τη σύγκρουση με το Ισραήλ.

The most expensive golf course in Britain, Trump’s Turnberry golf resort, got a visit by Palestine Action.

No longer can ordinary people sit by whilst the American adminstration arms Israel and makes plans to ethnically cleanse Gaza.

Palestine belongs to Palestinians. pic.twitter.com/GdUGWEQM2B

— Palestine Action (@Pal_action) March 8, 2025

Ο ίδιος είχε κοινοποιήσει εικόνες που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη, παρουσιάζοντας ένα φιλόδοξο όραμα για την ανοικοδόμηση της Γάζας.

Στο εντυπωσιακό βίντεο που δημοσίευσε, απεικονίζεται μια πολυτελής τουριστική ζώνη να έχει αντικαταστήσει την κατεστραμμένη περιοχή, όπου εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί 48.000 άνθρωποι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

“Trump Gaza is finally here.”

Donald Trump just posted this AI video on Truth Social about the Gaza Strip.

This is a reminder that in recent weeks, Trump has repeatedly said that the U.S. will “own Gaza” and has said its 2 million residents will be relocated. As he told Fox… pic.twitter.com/jcwHUpFK9j

— Republicans against Trump (@RpsAgainstTrump) February 26, 2025

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τη Γάζα «περιοχή κατεδάφισης» και έχει υποστηρίξει ότι θα μπορούσε να μετατραπεί σε «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής» υπό αμερικανικό έλεγχο. «Η Αμερική θα είναι υπεύθυνη για την αποσυναρμολόγηση όλων των επικίνδυνων βόμβων που δεν έχουν εκραγεί και άλλων όπλων στην περιοχή» και ότι «θα ξεφορτωθεί τα κατεστραμμένα κτίρια», είχε δηλώσει.

Το σχέδιο του περιλαμβάνει επίσης τη μετεγκατάσταση δύο εκατομμυρίων Παλαιστινίων σε γειτονικές αραβικές χώρες, όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία.

«Θα μας ανήκει», είχε δηλώσει, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα είχαν τον έλεγχο της Γάζας μετά την ανοικοδόμησή της. Ωστόσο, είχε ξεκαθαρίσει ότι η Αμερική δεν πρόκειται να επενδύσει οικονομικά ούτε να στείλει στρατεύματα.

Η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια μετά τις μαζικές αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ, καθώς ο Νετανιάχου έχει δεσμευθεί να εξαλείψει τη Χαμάς ως αντίποινα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Βρετανία: Άνδρας σκαρφάλωσε στον πύργο του Big Ben κρατώντας σημαία της Παλαιστίνης

Next Post

«Συγγνώμη μέσα από την καρδιά μου για όσα είπα στη Βουλή – Η συμπεριφορά μου ήταν προϊόν συσσωρευμένου θυμού»

Next Post

«Συγγνώμη μέσα από την καρδιά μου για όσα είπα στη Βουλή – Η συμπεριφορά μου ήταν προϊόν συσσωρευμένου θυμού»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.