• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2025, 10:42
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Πατέρας κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών ανήλικων κοριτσιών του

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
4 Ιουνίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, καθώς εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 32χρονου Τράβις Ντέκερ, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών ανήλικων θυγατέρων του, ηλικίας 9, 8 και 5 ετών.

Το χρονικό της τραγωδίας ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν η μητέρα των παιδιών κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο πρώην σύζυγός της δεν επέστρεψε τα κορίτσια μετά από προγραμματισμένη επίσκεψη. Οι ανήλικες κηρύχθηκαν αγνοούμενες, και το Σαββατοκύριακο οι αρχές ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες, τόσο για τα παιδιά όσο και για τον ίδιο τον Ντέκερ, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ζούσε σε ένα λευκό φορτηγάκι τύπου GMC Sierra του 2017, με πινακίδες Ουάσινγκτον.

Βρέθηκαν νεκρές οι τρεις ανήλικες – Εγκαταλελειμμένο το όχημα του υπόπτου

Το πρωί της Δευτέρας, οι αρχές εντόπισαν το όχημα του Ντέκερ εγκαταλελειμμένο σε δασική περιοχή κοντά σε κάμπινγκ, δυτικά της πόλης Λίβενγουορθ. Σε εκτενή έρευνα της γύρω περιοχής, οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν τα πτώματα των τριών κοριτσιών, γεγονός που βύθισε την τοπική κοινωνία στο πένθος.

Ο Τράβις Ντέκερ θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος. Η αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες να μην επιχειρήσουν να τον προσεγγίσουν, καθώς φέρει «εκτενή στρατιωτική εκπαίδευση» και είναι πιθανό να είναι οπλισμένος. Το κοινό καλείται να επικοινωνεί άμεσα με το 911, σε περίπτωση εντοπισμού του.

Ο Ντέκερ είναι πρώην μέλος του αμερικανικού στρατού και μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε στην Εθνοφρουρά της Πολιτείας της Ουάσινγκτον. Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, είχε αποσυρθεί από τις υποχρεώσεις του εδώ και πάνω από έναν χρόνο, ενώ βρισκόταν υπό διαδικασία πειθαρχικής απόταξης, καθώς δεν εμφανιζόταν στις υποχρεωτικές στρατιωτικές ασκήσεις.

Η μητέρα των κοριτσιών ανέφερε ότι την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα, ο Ντέκερ τα παρέλαβε στο πλαίσιο νόμιμης επίσκεψης, όμως δεν τα επέστρεψε, ενώ από τις 8 το βράδυ το τηλέφωνό του ήταν απενεργοποιημένο. Όπως είπε στις αρχές, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε παρατηρηθεί επιδείνωση στην ψυχική του υγεία.

Παρά τις ανησυχίες, η αστυνομία της Ουάσινγκτον δεν ενεργοποίησε άμεσα Amber Alert, καθώς εκτίμησε ότι δεν πληρούνταν τα κριτήρια για τεκμηριωμένη απαγωγή ή άμεσο κίνδυνο ζωής. Αντί αυτού, εκδόθηκε ειδοποίηση για “Εξαφανισμένα Άτομα σε Κίνδυνο” το Σάββατο.

Ο εκπρόσωπος της Πολιτειακής Αστυνομίας, Κρις Λόφτις, δήλωσε: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επρόκειτο για γονέα με νόμιμα δικαιώματα επιμέλειας. Η καθυστέρηση στην επιστροφή των παιδιών, αν και ανησυχητική, δεν αποτελεί από μόνη της ένδειξη απαγωγής», και προσέθεσε: «Προφανώς, δεν λειτούργησε αυτή τη φορά. Έχουμε τρία νεκρά παιδιά».

Στο πλευρό των μαθητών και εκπαιδευτικών οι ψυχολόγοι – Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό

Οι αρχές συνεργάζονται πλέον στενά με τους U.S. Marshals, με στόχο τη σύλληψη του Τράβις Ντέκερ. Παράλληλα, προσφέρεται επικήρυξη έως 20.000 δολαρίων σε όποιον διαθέσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του.

Τα τρία κορίτσια φοιτούσαν στο Δημοτικό Σχολείο Lincoln, στην περιοχή Γουενάτσι, όπου έχουν ήδη ενεργοποιηθεί υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης τόσο για τους μαθητές όσο και για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το σοκ της τοπικής κοινωνίας είναι βαθύ, ενώ η υπόθεση εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων απόκρισης σε υποθέσεις εξαφάνισης ανηλίκων.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Τραγωδία στην Γαλλία: 14χρονος ποδοσφαιριστής υπέκυψε μετά από βίαιη σύγκρουση στο γήπεδο

Next Post

Δέσμη 11 μέτρων για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια – Μηδενική ανοχή στη βία και τις καταλήψεις

Next Post

Δέσμη 11 μέτρων για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια – Μηδενική ανοχή στη βία και τις καταλήψεις

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.