Πολιτική συμφωνία στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για κυρώσεις κατά προσώπων στη Ρωσία | ενότητες, κόσμος


Related Posts

Σε πολιτική συμφωνία να επιβληθούν κυρώσεις κατά των προσώπων που σχετίζονται με τη σύλληψη Ναβάλνι και την καταστολή της αντιπολίτευσης στη Ρωσία αναμένεται να καταλήξουν οι 27 Υπουργοί Εξωτερικών τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (FAC) της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr οι Υπουργοί δεν υιοθετήσουν τη Δευτέρα κάποια λίστα προσώπων, αλλά θα δώσουν την εντολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο να την ετοιμάσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο εσωτερικό του Συμβουλίου υπάρχουν τρεις τάσεις: οι πρώην ανατολικές χώρες επιθυμούν διευρυμένες καταχωρήσεις προσώπων, περιλαμβανομένων ολιγαρχών, υπάρχουν χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης, περιλαμβανομένων Γαλλίας και Γερμανίας που επιθυμούν νομικά στέρεη λίστα προσώπων χωρίς υπερβολές και τέλος μια τάση χωρών που δεν έχει άποψη για το θέμα, αλλά θα συμφωνήσει με την πλειοψηφία.

Οι 27 υποστηρίζουν και στέκονται ενωμένοι πίσω από τον Ύπατο Εκπρόσωπο Μπορέλ μετά το ταξίδι του στη Ρωσία και εκτιμούν ότι ακόμα και στη συγκεκριμένη κατάσταση οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Ρωσία πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί.

27 Υπουργοί θα εξετάσουν ακόμη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ, τη Νότια Γειτονία, ο Φιλανδός Υπουργός θα ενημερώσει για το ταξίδι του σε Σουδάν και Αιθιοπία. 

Σημειώνεται ότι την Τρίτη θα συνέλθουν ακολούθως οι Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (GAC – ΣΓΥ) για την προετοιμασία της Συνόδου της Πέμπτης και Παρασκευής. Στο ΣΓΥ αναμένεται να τεθεί εκ νέου το ζήτημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού και του τι θα επιφέρει. Εκτός 5 κρατών μελών που ζητούν να συνδεθεί με ταξιδιωτικές διευκολύνσεις, τα υπόλοιπα 22 ΚΜ εκτιμούν ότι η συζήτηση είναι τοξική και πρόωρη καθώς όλοι οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια και δεν υπάρχουν ασφαλή επιστημονικά δεδομένα για το αν οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν ή όχι τον ιό, αν έχουν προστασία από όλες τις μεταλλάξεις και πόσο διαρκεί η προστασία γενικώς.

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Δημοφιλή Νέα