Πορτογαλία: Πυρκαγιά σε πλοίο μεταφοράς εμπορευμάτων – Σώοι οι 22 ναυτικοί | ενότητες, κόσμος


Οι πορτογαλικές αρχές διέσωσαν τους 22 ναυτικούς που επέβαιναν σε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευμάτων με σημαία Παναμά, όταν ξέσπασε πυρκαγιά ενώ έπλεε στα ανοιχτά των Αζορών.

«Τα 22 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στο νησί Φαϊάλ», ανέφερε ένας εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών, τονίζοντας ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Το πλοίο “Felicity Ace” βρισκόταν σε απόσταση 90 ναυτικών μιλίων (περίπου 170 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του νησιού Φαϊάλ όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου επειδή εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη. Το πλοίο μετέφερε αυτοκίνητα από τη Γερμανία στις ΗΠΑ.

Η φωτιά δεν έχει κατασβεστεί ακόμη, όμως δεν απειλείται η σταθερότητα του πλοίου, είπε ο Ζοάο Μανουέλ Μέντες Καμπέσας, ο επικεφαλής των λιμενικών αρχών στο λιμάνι Όρτα του Φαϊάλ. Ρυμουλκά έχουν ξεκινήσει από το Γιβραλτάρ και αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή την Δευτέρα.

Οι ναυτικοί, που είναι Ρώσοι και Φιλιππινέζοι, μεταφέρθηκαν αρχικά στο πετρελαιοφόρο “Resilient Warrior”, το οποίο παρεξέκλινε της πορείας του για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης. Από εκεί, με στρατιωτικό ελικόπτερο, οδηγήθηκαν στο Φαϊάλ.

Σύμφωνα με τις πορτογαλικές αρχές, δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση λόγω του ναυτικού ατυχήματος.

Πηγή

www.real.gr

Next Post