• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 22 Ιουνίου 2025, 23:28
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Πούτιν: Έδιωξε τον Σοϊγκού από το υπουργείο Άμυνας

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
12 Μαΐου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Σε ανασχηματισμό έκπληξη προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του για πέμπτη θητεία στο Κρεμλίνο.

Ο Σεργκέι Σοϊγκού, στενός συνεργάτης και σύμμαχος του Πούτιν, φεύγει από το υπουργείο Άμυνας, γεγονός που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος, προτείνει για το πόστο του υπουργού Άμυνας, τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό Αντρέι Μπελουσόφ, ο οποίος ειδικεύεται σε οικονομικά θέματα.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Πούτιν επιθυμεί ο Σεργκέι Σοϊγκού να αναλάβει γραμματέας του ισχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. Αυτή την θέση που κατείχε μέχρι τώρα ο Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος αποπέμφηκε από το πόστο του, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο.

Οι αλλαγές στην ρωσική κυβέρνηση είναι από τις πιο σημαντικές που έχει κάνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη στρατιωτική ηγεσία της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια από όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Επιπλέον οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρουν το πράσινο φως από τους Ρώσους βουλευτές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o ανασχηματισμός δίνει στον Σεργκέι Σόιγκου μια θέση που τεχνικά θεωρείται ανώτερη από τον ρόλο του στο υπουργείο Άμυνας και διασφαλίζει ότι δεν θα υποστεί περαιτέρω πολιτική φθορά από το πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία.

Ο Βαλέρι Γκεράσιμοφ, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που έχει πιο επιχειρησιακό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία, θα παραμείνει στη θέση του.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

«Να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα, στους δρόμους του αγώνα κάθε μέρα»

Next Post

Εντι Ράμα: Δεν υπάρχει ζήτημα με τον Φρέντι Μπελέρη – Είναι ιστορία της ελληνικής πολιτικής

Next Post

Εντι Ράμα: Δεν υπάρχει ζήτημα με τον Φρέντι Μπελέρη - Είναι ιστορία της ελληνικής πολιτικής

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.