Πόλεμος στην Ουκρανία: Πληροφορίες για δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων απόψε | ενότητες, κόσμος


Τα ρωσικά δίκτυα RIA Novosti και TASS μεταδίδουν πως ο δεύτερος γύρος των ειρηνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ.

Το TASS μάλιστα, επικαλείται έναν βοηθό στο προεδρικό γραφείο της Ουκρανίας ενώ το RIA Novosti αναφέρει ότι έγινε ανακοίνωση από το γραφείο του Ζελένσκι.

Νωρίτερα, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax είχε αναφέρει επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, πως ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιούνταν «κοντά στα τέλη της εβδομάδας».

«Κοντά στα τέλη της εβδομάδας» πιθανώς θα διεξαχθεί ο επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανέφερε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Κίεβο: Εξετάζεται η διεξαγωγή περισσότερων συνομιλιών με τη Ρωσία, εξαρτάται από την ατζέντα

Η διεξαγωγή περισσότερων συνομιλιών με τη Ρωσία τελεί υπό συζήτηση, δήλωσε σήμερα ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, στο Reuters, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μια “ουσιαστική ατζέντα”.

Ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία ενός δεύτερου γύρου συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στην γειτονική της χώρα την περασμένη εβδομάδα, ο Ποντόλιακ δήλωσε: “Τελεί υπό συζήτηση προς το παρόν. Χρειάζεται μια ουσιαστική ατζέντα”.

Κρεμλίνο: Η ρωσική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη για περισσότερες συνομιλίες σήμερα με την Ουκρανία

Αντιπροσωπεία Ρώσων διαπραγματευτών είναι έτοιμη να συνεχίσει σήμερα τις συνομιλίες με αντιπροσωπεία του Κιέβου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

“Σήμερα γύρω στις αρχές της βραδιάς, η αντιπροσωπεία μας θα βρίσκεται εκεί, θα περιμένουμε τους Ουκρανούς διαπραγματευτές”, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι “ελπίζει” πως αυτοί θα προσέρθουν στις διαπραγματεύσεις, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής τους.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες όσον αφορά τις συνομιλίες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει τον βομβαρδισμό ουκρανικών πόλεων προτού μπορέσουν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε επίσης σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να διατυπώσει μια σκληρή, μελετημένη και ξεκάθαρη απάντηση κατά των μέτρων που επιβλήθηκαν από τις δυτικές χώρες για να υπονομεύσουν την ρωσική οικονομία.

Πηγή

www.real.gr

Next Post